POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
3d

Blåvitt vill förstärka - sportchefen: "Inget är just nu akut"

Foto: Bildbyrån

LAGOS. IFK Göteborg söker en mittback och en anfallare.
Däremot är det oklart om föreningen är nära eller har identifierat tänkbara nyförvärv.
Inget är just nu akut på något sätt, säger sportchefen Kennet Andersson till Fotbollskanalen. 

IFK Göteborgs huvudtränare Poya Asbaghi har påtalat att han gärna skulle vilja ha in en mittback och en anfallare till kommande säsong i allsvenskan. Blåvitt har just nu två tillgängliga mittbackar i truppen med André Calisir och Kristopher Da Graca, medan talangfulle mittbacken Rasmus Wikström är korsbandsskadad. Samtidigt har föreningen endast en naturlig central anfallare i Robin Söder, vilket gör att även den positionen kan komma att förstärkas framöver. 

Blåvitts sportchef Kennet Andersson håller med Asbaghi om att föreningen behöver förstärka de positionerna. När Fotbollskanalen frågar om det är lika akut att få in en anfallare som en mittback, med anledning av det just nu endast finns två tillgängliga naturliga alternativ på backpositionen, svarar han: 

- Inget är just nu akut på något sätt, men om man inte har en ersättare där (till Robin Söder) kan det ju bli akut naturligtvis. Vi tittar på det, men lägger ihop alla parametrar. Det handlar om ekonomin, tillgängligheten, tid och det handlar om speltyp och stil. Det handlar om ganska många saker och sedan ska det in i den här gruppen också. Vi får se, tillsammans med tid som är en faktor, vad man behöver skära bort och vilken lyx man kan ha, säger han och fortsätter:

- Kan vi välja att den här spelaren har spelat på den här nivån eller kan vi välja att den här spelaren har spelat i Sverige eller kan vi välja att den här spelaren pratar engelska eller svenska. Det är massa sådana saker som vi maler, maler och maler hela tiden och sedan får man kanske putsa bort med tanke på vad spelaren till exempel kostar, vad som finns nu och vad som passar in för oss alla. Det är ganska ofta vi går igenom situationer vad som händer i det här laget, tränarduon och jag och Pontus (Farnerud, sportchef i föreningen).

Har ni identifierat spelare eller någon typ av spelare ni vill få in på de här positionerna?
- Det är samma där. Vilken lyx kan vi ha? Är det en hög ålder, är det säljbarhet, vilken erfarenhet och vilken personlighet är det? Vi diskuterar de här sakerna hela tiden och vi jobbar med hela bilden, då vi inte säger att det absolut inte ska vara det här eller det här. Det är för att vi ska få ut det bästa av vad vi kan få just nu. Man får kanske passa sig för det andra, men det finns vissa typer av spelare som passar vårt spel, säger han.

Andersson fortsätter:

- Man kan inte säga om det är nära. Jag fick frågan i går om det är nära och har varit nära, men det är ganska ointressant. Nära är inte nära nog, det är påskrivet papper och dojorna på. Då är vi där, medan resten för mig är så pass långtifrån. Då är det för mig inte intressant att diskutera utåt.

Är drömscenariot att ha en mittback och en anfallare klara till tävlingssäsongen?
- Jag använder inte ordet drömscenario. Om jag säger ja till det blir det inte mina ord. Vi jobbar på och är väldigt nöjda med truppen som är här och tränarna som är här. Vi ser att det numerärt i A-truppen går att plussa på några till och det är på de positionerna, men alla parametrar ska stämma eller i varje fall de flesta och sedan får vi se vilka vi kan skala bort.

IFK Göteborg rapporteras även kunna plocka in både Jakob Johansson och Marcus Berg i sommar. Det vill inte Andersson kommentera, mer än att föreningen har kontakt med flera tidigare spelaren i föreningen, som numera tillhör klubbar utomlands. 

- Vi försöker verkligen hålla kontakt med vissa spelare. Det går inte med alla spelare som har varit här, då det finns gränser för hur gamla de är och om de har slutat och så vidare. Vi försöker att vara välkomnande på Kamratgården och att folk ska vara nere och träna hos oss, hälsar på och att vi har kontakt och kollar läget kring hur de mår och sådär.

Samtidigt menar han att det även finns vissa parametrar som gäller för att plocka hem "hemvändare" till föreningen. 

- Det är förmodligen då en spelare som kommer med något speciellt, en viss erfarenhet, men samtidigt ska den spelaren fortfarande ha den här jäkla glöden för att fortfarande vara på den här nivån och för att kanske hjälpa till att lyfta den här nivån också. Sedan har vi också parametern med viljan och ekonomin också. Dessutom finns det några parametrar till som ska in, men där stänger vi inga dörrar. Det gör vi inte, säger han och fortsätter:

- Vi känner ju att det betyder mycket för vår identitet och för vår förening, men jag kan gå tillbaka till mig själv. När jag bestämde mig för att sluta i Fenerbahce var inte hemma ett alternativ. Då var jag färdig och sedan finns det andra varianter. Sana (Tobias) ville hem och är sugen. Det känns som att han kan lira i tio år till. Robin (Söder) kom hem, har utvecklats och blivit bättre, medan Sebastian Eriksson uttryckte att han aldrig har varit på ett bättre ställe. De finns redan här och vi försöker att hålla kontakt med dem.

Andersson är också tydlig med att ingen förväntar sig att klubbens tidigare spelare ska komma hem. Han menar att det är olika från fall till fall, samtidigt som Blåvitt även spelaren ska passa in i den befintliga truppen. 

Publicerad 2020-02-13 kl 07:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå