Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Blåvitt visar intresse för Skrabb: "Med på vår lista"

Foto: SCANPIX

IFK Göteborg letar nyförvärv.
Och visar intresse för både Simon Skrabb och Jordan Larsson.
- Det är klart att vi har koll på dem, säger sportchef Mats Gren till Fotbollskanalen.

Gefle slutade näst sist och åkte ur allsvenskan 2016. En spelare som troligtvis inte kommer följa med ner till superettan är Simon Skrabb, inlånad från finska Jaro.

Istället ser 21-åringen ut att stanna i allsvenskan.

Den 16 november kunde Fotbollskanalen avslöja att IFK Norrköping träffat Skrabb. Och under onsdagen bekräftade IFK Göteborgs sportchef Mats Gren att de också har ögonen på mittfältaren.

- Det är säkert en vi har tittat på. Han är med på vår lista. Sedan får vi se vad det landar i, säger han i "Blåvitt Inifrån".

En annan spelare som dök upp under "fansens presskonferens" i appen var Jordan Larsson. Anfallaren som trillade ur allsvenskan med Helsingborg.

- Alla bra svenska spelare är alltid intressanta för oss. Detta är en spelare vi har med i tankarna, säger Gren i "Blåvitt Inifrån".

För Fotbollskanalen utvecklar han resonemanget:

- Jordan är en duktig spelare precis som Simon Skrabb. Det är klart att vi har koll på dem. När några försvinner ur allsvenskan kanske chansen är större att man vill, måste, röra på sig. Det är spelare som vi har i åtanke. Sedan om vi kommer gå vidare med det kan jag varken svara ja eller nej på.

Har du tagit någon kontakt med någon av spelarna?
- Nej, jag har inte tagit någon kontakt.

Just Jordan Larsson kopplades ihop med IFK Göteborg redan under förra sommaren. Tidningen GT rapporterade då att Blåvitt ville köpa loss talangen.

- Förra året var det bara rykten. Jag hade ingen kontakt då. Det har jag inte haft nu heller. Det enda jag har sagt är att sådana spelare är intressanta. Det är inget snack om det.

Jordan Larsson har kontrakt med Helsingborg över 2018. Är det möjligt för er att lösa en sådan värvning rent ekonomiskt?
- Jag har inte tagit någon kontakt så jag kan överhuvudtaget inte kommentera det. Det är möjligt att det inte är realistiskt, men det kan jag inte svara på.

I "Blåvitt Inifrån" pratade Gren också om mittbacken David Boo Wiklander som uppges vara klar för klubben.

- Han är inte klar. Jag har haft kontakt med hans agent. Vi ska fortsätta titta på det.

Publicerad 2016-11-23 kl 16:53

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER