Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Blåvittikonen Sebastian Eriksson hyllas: "Unik - siste mohikanen"

Allsvenskan

GÖTEBORG. Sebastian Eriksson har avslutat en lång blåvit karriär.
Nu hyllas han unisont av tidigare lagkamrater och tränare.
- Han är väl den siste mohikanen i sitt slag. Sebban är unik, säger Emil Salomonsson till Fotbollskanalen.

5:16
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Sebastian Eriksson, 35, fick inte sitt kontrakt förlängt med IFK Göteborg. Under onsdagen meddelade Blåvittikonen att han nu väljer att avsluta sin karriär.

Totalt blev det 14 säsonger och 368 matcher i den blåvita tröjan, med ett SM-guld och två cuptitlar på meritlistan.

Efter torsdagens träning gav de blåvita veteranerna Oscar Wendt, Gustav Svensson och Emil Salomonsson sin syn på Sebastian Erikssons adjö till fotbollen - och hyllade honom unisont.

- Hans hjärta är blått och vitt. När han inte fick fortsätta i Blåvitt fanns det ingen annanstans där han brinner lika mycket, och då blir motivationen kanske annan, säger Salomonsson till Fotbollskanalen.

Annons

Sebastian Eriksson är en av de spelare som Emil Salomonsson har spelat allra mest med i IFK Göteborg. Kanske till och med mest.

Vad har han betytt för IFK Göteborg?
- Var ska jag börja? Det är en spelare som alltid har visat vägen. En spelare som jag alltid har litat 110 procent på när han har stått bredvid mig på planen, säger Salomonsson.

- Kollar jag runt och ser att Sebban står på planen vet jag precis vad jag får och att han kommer göra allt för att vinna matchen. Allt kommer vara för lagets bästa. Det blir mer och mer sällsynt.

Emil Salomonsson tror inte att det tillverkas spelare som Sebastian Eriksson längre.

- Han är väl den siste mohikanen i sitt slag. Sebban är unik.

Oscar Wendt tycker att Sebastian Erikssons besked var tråkigt - men samtidigt inte helt oväntat.

- Vi är båda i den åldern och det skedet av karriären där det inte är så mycket kvar. Även om det inte var världens mest överraskande besked är det synd att det är över, säger Wendt.

Annons

- Sebban är Blåvitt. Rakt igenom. Ända sedan barnsben, och han kommer vara det till den dagen han inte står upp längre. Han har alltid gett allt för laget och för klubben. Han har satt avtryck på många sätt i Blåvitt. En fin spelare och en fin människa.

Oscar Wendt avslutar:

- Sebban är en riktigt go gubbe. En fin person och människa som alltid har satt IFK Göteborg i första rummet.

Gustav Svensson instämmer.

- Det är bara att hylla den karriären som han har haft. Han har haft en fantastisk karriär även om han har haft väldigt otur med sina skador. Det är en fantastisk fotbollsspelare som lägger sina skor på hyllan, säger Svensson.

- Innan han drog på sig alla skador hade han ett driv och ett passningsspel som väldigt få svenska spelare har. Han ska han stor eloge för allt han har gjort för IFK Göteborg.

Annons

IFK Göteborgs tränare Jens Askou tog över klubben i somras. Under det halvåret som Sebastian Eriksson tillhörde klubben gjorde han ett stort avtryck på honom.

- Vi måste bara hylla honom för en fantastisk karriär. Ett grattis till allt som han har fått uppleva och ett tack till allt han har gett Blåvitt. Jag vill rikta ett personligt tack för den korta tid vi hade tillsammans. Det var en bra tid med mycket känslor. Han gjorde alltid sitt allra bästa och hade en fantastisk passion och vilja på planen som man inte upplever så ofta.

I allsvenskans sista match 2023 var IFK Göteborg piskade att vinna för att slippa negativt kval. Då fick Sebastian Eriksson en sällsynt start på mittfältet - och var en viktig del i segern mot Varberg. En match som i efterhand visade sig bli Blåvittikonens sista i karriären.

Annons

- Han gjorde en riktigt, riktigt fin match. Han gav oss exakt vad vi behövde och spelade i 90 minuter med full kraft, trots att han inte hade spelat många minuter innan. Det säger allt om honom. Det blev ett fantastiskt avslut och sista avtryck som fotbollsspelare.

Publicerad 2024-02-29 kl 16:06

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto