Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Blåvitts kassör borttvingad i förtid: "Valberedningen agerade"

Foto: TT

Kassören Ulf Ivarsson lämnar Blåvitts styrelse.
Ett år i förväg.
- Valberedningen har krävt att han skulle sluta, säger en källa med insyn i klubben.

Under måndagen skakade det till i Blåvitt när ordförande Karl Jartun hoppade av uppdraget att leda klubben och samtidigt klev kassören Ulf Ivarsson av sitt uppdrag med omedelbar verkan trots att han valdes på två år i mars 2015.

- Redan inför 2015 kommunicerade jag till valberedningen att risken är att tiden inte räcker till för att samtidigt kunna ha fokus på min dagliga affärsverksamhet, säger Ulf Ivarsson till klubbens hemsida.

Uppgifter till Fotbollskanalen gör gällande att kassören tvingats att lämna efter en rad negativa ekonomiska resultat för Blåvitt. Under 2014 gjorde man ett svag år trots att man kunde smyga in 14 miljoner kronor för David Moberg Karlsson och även 2015 ser mörkt ut trots att man höjde publiksnittet med 4000 åskådare och sålde Lasse Vibe. Ovan på det sålde man Kamratgården för att lösgöra kapital vilket ledde till väldiga reaktioner i klubben.

- Ivarsson har tyvärr inte klarat av sitt uppdrag och nu krävde man både inom styrelsen och valberedningen att han skulle avgå, säger en källa med god insikt i klubben.

- Egentligen skulle han petats redan 2013 då han inte var med i valberedningens förslag men medlemmarna röstade kvar honom på uppdrag av sponsorn Ola Serneke.

Inför klubbens årsmöte 2013 hamnade Ivarsson i dispyt med tillträdande ordföranden Bertil Rignäs vilket ledde till att valberedningen inte nominerade honom. Fast Ulf Ivarsson slogs för sin plats i styrelsen och blev kvar, fram till att han blev borttvingad. Ulf Ivarsson har suttit i klubbens styrelse sedan 2009.

Karl Jartun lämnade också sitt uppdrag som ordförande och enligt G-P ska valberedningens kandidat presenteras redan under tisdagen.

Publicerad 2016-02-08 kl 12:34
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons