POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
3v

Blåvitts mardrömsbesked: Karlsson Lagemyr är korsbandsskadad

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se när Karlsson Lagemyr blev utbytt skadad i spelaren ovan.

Patrik Karlsson Lagemyr klev av med en knäskada.
Nu meddelar Blåvitt att spelarens korsband är av. 
- Korsbandet är av och det innebär givetvis att det inte blir något mer spel den här säsongen, säger Blåvitts fysioterapeut Calle Persson.

IFK Göteborg-mittfältaren Patrik Karlsson Lagemyr, som under inledningen av den här säsongen har varit en av de mest framträdande spelarna i Blåvitt, skrev nyligen på ett nytt kontrakt och spelade dagen efter, förra lördagen, från start mot Östersunds FK, men tvingades i första halvlek bryta matchen.

22-åringen satte sig ner i gräset utanför planen, höll sig för ena knät och blev senare utbytt. Efter matchen hade Blåvitt en förhoppning om att det "bara" handlade om ett "stukat knä", men nu visar sig skadan vara allvarligare än så. 

Blåvitt meddelar att det, efter MR-undersökning, står klart att Karlsson Lagemyrs korsband är av och att han nu missar resten av säsongen. 

Korsbandet är av och det innebär givetvis att det inte blir något mer spel den här säsongen. Sedan ska han tillbaka, så är det bara. Det är vi många som ska se till, säger Blåvitts fysioterapeut Calle Persson i en kommentar på Blåvitts hemsida. 

Klubbens sportchef Kennet Andersson kommenterar beskedet så här:

- Det enda vi kan säga och göra nu - och ett tag framöver - är att på alla sätt och vis stötta "Paka" och ge honom de bästa förutsättningar för att vara tillbaka så snart det är möjligt, säger sportchefen.

Karlsson Lagemyr har genom åren haft en sällan skådad otur på fotbollsplanen. Trots att mittfältaren bara är 22 år, så har han redan hunnit med tre operationer och lika många, långa, rehab-sejourer. Tidigare har han gjort två ingrepp i vänster knä och en operation i ena foten. Samtidigt har också mittfältaren haft det jobbigt mentalt. 

Karlsson Lagemyr berättade i slutet av maj i år för TV4 att han förra vintern även drabbades av en psykisk smäll - depression.

- Vi satt i möte på Kamratgården inför en match i svenska cupen. Då var det: "vad gör jag ens här?". Jag var inte närvarande eller delaktig. Jag behövde komma bort från allt. Träning, Sverige - bara komma bort och hitta glädje i livet igen typ, sa han då. 

Patrik Karlsson Lagemyr blev den här säsongen noterad för fyra mål och fyra assist på tolv matcher i allsvenskan och har kontrakt med Blåvitt över 2022. 

Publicerad 2019-07-02 kl 16:07
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå