POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Blåvitts möte om utgående kontrakten: "Får inte ta någon energi"

Foto: Bildbyrån

UPPSALA. Blåvitt och Jörgen Lennartsson är inte överens om nytt kontrakt - och man räknar med att tappa några spelare. Nu har man haft ett möte:
- Det får inte ta någon energi från omklädningsrummet, säger Lennartsson.

IFK Göteborg har tio spelare med utgående kontrakt samt tränaren Jörgen Lennartsson. I oktober berättade ordförande Frank Andersson för FotbollDirekt att klubben vill förlänga med Lennartsson, att det är troligt att det kommer att ske och att parterna haft en dialog - men fem månader senare är man inte överens.

- Vi har haft lite snack. Inte så att vi är klara, men vi har haft lite samtal om läget och så får vi se var vi landar, säger Lennartsson till Fotbollskanalen.

Är du hoppfull om att fortsätta?
- Ja absolut. Det är en stor ära att vara tränare i IFK Göteborg och jag trivs jättebra.

Har du känslan av att klubben vill behålla dig?
- Ja, det har ju Frank (Andersson, ordförande) uttalat i media att vi ska förlänga. Då får vi se var den frågan landar. Så absolut. Ja.

Sportchefen Mats Gren:

- Ja det är klart att vi har pratat, säger han.

Vill ni behålla Lennartsson?
- Ja vi håller ju på och diskuterar och tittar på det så vi får se.

Varför vill ni förlänga med Jörgen?
- Jörgen har gjort ett bra jobb. Sedan är vi alltid för kontinuitet för det blir enklare att jobba på lång sikt än att hålla på att byta och byta.

Spelarna som har utgående kontrakt är Mattias Bjärsmyr, Thomas Rogne, Sören Rieks, Mads Albaek, Mikael Boman, Martin Smedberg Dalence, Patrik Karlsson Lagemyr, Erik Dahlin, Henrik Björdal och ”Mix” Diskerud.

- Vi har pratat med de flesta med utgående kontrakt och håller ju på. Med vissa är det svårare för vi vet ju att några som är utlänningar sitter på olika saker med skatter och så, så vissa saker är inte så enkelt. Det är Sören, Mads och Rogne, säger Mats Gren.

Blir det svårt att behålla den trion?
- Det beror ju lite på spelarna också. För några går ju inte artistskatten ut i sommar. Det är bara Sören som den går ut för i sommar. De andra kom ju senare så där går den ut senare.

- Jag hoppas att det är möjligt med flera stycken och av samtalen som har förts så hoppas jag att vi kan förlänga med några.

Jörgen Lennartsson menar att det är skillnad för honom i jobbet som tränare när han bara har ett år kvar på kontraktet jämfört med om det hade varit flera år kvar. Tränaren avslöjar även att truppens kontraktssituation har gjort att man haft ett möte.

- Det finns saker som kan påverkas i om du har ett fyraårskontrakt eller om du har ett år kvar på ditt avtal. Det är klart. Kanske inte nu, men om man kommer till sommaren så kan det ju det. Men det är inte bara jag utan det är åtta-nio spelare som har utgående kontrakt. Nu har vi pratat igenom den situationen, spelarna och ledarna, att det är inget som kommer att påverka vårt arbete utan snarare tvärtom, att det är en drivkraft att göra ett maximalt arbete här, alla spelare och ledare, säger Lennartsson.

Varför har ni pratat om det?
- Därför att det är en viktig frågeställning som inte får ta någon energi från omklädningsrummet i vår verksamhet och det har vi pratat om. Vikten av samtal av kontraktssituation är sådant som inte ska påverka. Det har vi pratat igenom och kommit överens om vad som gäller och det är ingen spelare eller ledare som kommer att påverkas utan vi kommer att ge allt varje dag för IFK Göteborgs bästa hela den här säsongen, oavsett om vi har avtal eller inte nästa säsong.

- Det här var inte en enskild fråga som vi bara tog upp utan vi har alltid en tredagarssamling i Stenungsund inför säsongen, där går vi igenom allt som ska hända inför säsongen. Målsättning och annat. Allt. Där var detta en frågeställning som vi pratade igenom ordentligt och det har vi nu pratat igenom väldigt tydligt. Så även om man har avtal eller inte nästa år så är det gasen i botten, det gäller både spelare och ledare.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-03-21 kl 06:45
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå