Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Blåvitts nödlandning följdes upp av däckexplosion och bussbyte: "Alla garvade bara"

Allsvenskan

Först nödlandning i Köpenhamn.
Sen exploderade ett bussdäck i Spanien.
IFK Göteborgs lägerresa var… guppig.
- Mm, säger team manager Hannes Stiller till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Hannes Stiller.

Tidigare under torsdagen påbörjade IFK Göteborg resan mot sitt träningsläger i Spanien. Det blev startskottet på en dag många i klubben nog sent kommer att glömma.

Flygplanet hann nämligen knappt lyfta från Landvetter innan det var tvunget att nödlanda på Kastrup i Köpenhamn. Anledningen? Påstådd felaktig information om pumpade bollar, som innebar explosionsrisk, ombord på planet.

Efter många om och men gick resan vidare även från Köpenhamn och till slut landade IFK Göteborg i Alicante, även om man gjorde det ett par timmar försenade. En smidig resa till hotellet och träningsanläggningen för incheckning därefter? Nja, inte riktigt. Då kom nästa problem.

ANNONS

När spelare och ledare satte sig på bussen som skulle ta laget till lägrets bas i Torrevieja exploderade nämligen ett av bussens däck, varpå Blåvitt-gänget fick byta buss innan man kunde slutföra resan mot slutdestinationen - och träningslägret kunde börja. 

När Fotbollskanalen når Blåvitts team manager Hannes Stiller senare på kvällen vet han vad det är för frågor som väntar:

- Mm, jag antar det. Vi har väl haft lite småproblem på vägen, kan man säga. Vad har du för något? frågar sig Stiller.

Han får börja med att berätta om bussdäcket som exploderade:

- Vi satt ganska lugnt och fint där på bussen på väg till träningsanläggningen. Tio minuter ifrån smäller ett av däcken, det blir punktering. Vi får svänga in till vägkanten och ta oss av motorvägen innan det kom en ersättningsbuss och hämtade upp oss, säger Stiller.

ANNONS

- Alltså, jag hör ju och kan tänka mig hur det låter. Men det är två isolerade händelser och man får se det ur lite perspektiv; vi är framme i Spanien och ingen är skadad. Så egentligen är det inga problem.

Hur illa var däckexplosionen?
- Ganska odramatisk. Det small till lite grann och bussen började vingla, men han (busschauffören) fick stopp på den ganska snabbt. Så nej, ingen större dramatik.

Hannes Stiller medger att varken spelare eller ledare trodde det var sant när man tvingades byta buss - efter att bara några timmar tidigare ha tvingats nödlanda med flyget.

- När bussdäcket går också börjar man skratta åt det. Det blir lite känslan. Vad ska man göra åt det liksom? När det hände började folk garva och applådera. Så ja, alla är på jättebra humör ändå. Vi är framme i Spanien, det är 15 graders värme och det är kanonstämning. Spelarna har varit ute och sprungit en runt och nu är det middag om några timmar, säger Blåvitt-ikonen, som hoppas att resterande del av lägret flyter på något - minst sagt - smidigare:

ANNONS

- Allt kan ju hända, men vi har väl redan bockat av en del…

IFK Göteborgs träningsläger i Torrevieja pågår mellan 2-12 februari.

Publicerad 2023-02-02 kl 19:14

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto