Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Blåvitts ordförande utreds för felaktiga intyg: "Har fullt förtroende"

Frank Andersson utreds för att ha skrivit felaktiga intyg under sin tid i Gunnilse.
Blåvitts ordförande erkänner att man inte skötte allting rätt.
- Det blev fel, säger Andersson till Göteborgsposten.
- Med den information som vi har, har vi fullt förtroende för Frank, säger Joakim Brinkenberg i valberedningen till Fotbollskanalen.

Det är för perioden som ordförande i Gunnilse IS som IFK Göteborgs nuvarande ordförande Frank Andersson nu utreds av Västra Götalandsregionen för att ha skrivit under felaktiga arbetsgivarintyg till kassören och partikollegan Abbas Zarrinpour (båda socialdemokrater).

Göteborgsposten skriver att Zarrinpour, trots att klubben hade en pressad ekonomi vid tillfället, fick en månadslön på 55 850 kronor 2015, vilket var en höjning med drygt 7000 från året innan. Samtidigt hade han politiska uppdrag från Västra Götalandsregionen och fick därmed ersättning för förlorad arbetsförtjänst. Ersättningen baserades på månadslönen från Gunnilse och totalt fick Abbas utbetalt 163 000 kronor under 2014, 2015 och 2016. Det är också den summan som nu utreds och just Frank Andersson var mannen som skrev under arbetsgivarintygen vilket låg till grund för utbetalningen.

ANNONS

För GT försvarar Andersson det höga arvodet till Zarrinpour:

- Ja, det är en hög ersättning. Å andra sidan är Gunnilse en klubb som har en omsättning på tio miljoner. Han var ju inte bara kassör utan skötte i princip allting på kansliet med personal och allt. Han höll i gång i kansliet kan man säga. Sedan kan man alltid diskutera lönen, det kan man göra, säger han till tidningen.

Andersson säger att felet som han och klubben gjort var att man räknat med ett schablonavdrag i stället för att se till varje månad för sig. Andersson menar också att det inte är något fel att betala ut en heltidslön trots att man visste att Zarrinpourskulle jobba halvtid för klubben:

- När man jobbar politiskt ska man dra av på lönen och så får man ersättning av regionen för motsvarande. Men då kan ju du vända på det och säga "varför sa ni inte att han hade 25 000?". Det hade vi ju kunnat göra men då hade han ju bara, inom citationstecken, fått ersättning för det, och han hade ju faktiskt en heltidstjänst hos oss. Sen kan man ju alltid diskutera att lönen var hög, men så var det.

ANNONS

- Det hade varit bättre om vi hade gjort rätt från början, men nu blev det fel. Men jag känner inte att vi har lurat någon på det här sättet. Med facit i hand skulle vi gjort annorlunda, så är det.

Frank Andersson är av valberedningen föreslagen för omval inför årsmötet den 6 mars och sammankallande i valberedningen, Joakim Brinkenberg, säger till Fotbollskanalen att man har fortsatt förtroende för Andersson.

- Med den information som vi har, har vi fullt förtroende för Frank. Jag har inte pratat med honom själv utan vi ses i morgon. Han har varit tydlig med att de inte borde gjort så och att man gjort fel. Det är så vi känner Frank och med den informationen vi har kommer vi att nominera honom.

Tror du att det kan påverka medlemmarnas syn på Frank?
- Det kan det säkert göra. Jag tror att man uppskattat det jobb som han gjort och nu har medlemmarna möjlighet att säga sitt på årsmötet.

ANNONS

Under morgondagen ska valberedningen och Andersson gå igenom årsmötets upplägg och man ska då ta upp den stundande utredningen.

- Det är klart att vi kommer att prata om det, säger Brinkenberg.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-02-26 kl 16:00
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto