POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
4v

Blåvitts storsponsor önskar att inte betala övergångssummor för hemvändare: "Har en filosofi"

Foto: Bildbyrån.

Gustav Svensson, Marcus Berg och Oscar Wendt har under året kopplats samman med en återkomst i IFK Göteborg.
Däremot vill inte storsponsorn Serneke se att klubben, med tillhörande riskkapitalbolag, betalar övergångssummor för att knyta till sig hemvändare.
- Vi har en filosofi, säger Ola Serneke till GT.

År 2018 startade IFK Göteborg bolaget IFK GBG Transferintressenter AB, för att få in externt kapital som skulle kunna möjliggöra värvningar till A-laget. Detta efter att klubben brottats med stora ekonomiska problem. Bland annat användes pengar från bolaget för att finansiera värvningarna av Nzuzi Toko och Lasse Vibe. I gengäld får investerarna en andel av vinsten vid eventuella spelarförsäljningar.

Även om klubben under året fått in pengar genom försäljningarna av bland andra Benjamin Nygren och Carl Startfelt så berättade klubbdirektören Max Markusson i april i podcasten "Lundh" att det även i framtiden skulle bli viktigt för Blåvitt att använda sig av IFK GBG Transferintresser AB.

Ett av bolagen som ingår i bolaget är byggjätten Serneke, där Ola Serneke är vd. Han önskar dock inte att hosta upp pengar i övergångssummor för att värva tillbaka hemvändare, där det tidigare under säsongen ryktats om att klubben vill värva Marcus Berg, Oscar Wendt och Gustav Svensson. Gustav Svensson har tidigare öppnat för att vända tillbaka till Blåvitt i vinter.

- Vi har en filosofi att de ska komma tillbaka med lön och inga övergångssummor, och få komma tillbaka som ambassadörer för fotbollen och få upp tryggheten i akademispelarna. Den kombon är väldigt bra. Ta spelare som Gustav eller Berg när de kommer tillbaka och länka ihop dem med yngre akademispelare, så att de växer och känner sig trygga i sin roll, säger Ola Serneke till GT.

Serneke berättar i intervjun att satsning, som påbörjades för ett par år sedan, på akademispelare börjar skörda frukt. Han menar dock att det är en omöjlighet att bara ha ett lag med ynglingar.

- Att bara ha ett lag med unga, orutinerade spelare blir inte bra. Du måste ha de här trygga, som Vibe och sådana personer som varit med i hetluften och förlorat lite matcher, i trycket från alla supportrar.

I spelaren nedan kan du lyssna på avsnittet där Max Markusson gästade Lundhs podcast.

Publicerad 2019-10-18 kl 17:27
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå