Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Blodigt på Ullevi - Göteborg ordnade med ny vinst

Det blev som väntat en tuff match på Ullevi. Spelarna smällde på rejält - något som bland annat Malmös målvakt Jonas Sandqvist fick känna på. Blåvitt var tuffast och klarade tre nya poäng.

- Det var en del efterslängningar och det är ju tråkigt. Men det är två lag som gärna vill vinna och då blir det hårt. Det var mest några enstaka händelser som fick det att se farligt ut, säger Göteborgs tränare Jonas Olsson till FotbollDirekt.se

Robin Söder slösade ingen tid utan fortsatte direkt med den pågående succén. I matchens allra första minut nådde 17-åringen högst på ett fint inlägg av Stefan Selakovic.

- Ett fantastiskt mål. Trots sin storlek är Robin farlig i luften och det har han verkligen visat nu. Han har blivit en riktigt måltjuv, det är kul för honom. Och så var det ett kanonbra inlägg också.

Sedan började kaoset. Jonas Sandqvist gick upp i duell med Göteborgs Ragnar Sigurdsson - och båda gick av med en hel del blod rinnande över ansiktet. Med bandage på huvudet var Sandqvist sedan klar att stå mellan stolparna igen. Senare i matchen fick han bytas ut med för svåra smärtor efter smällen. Även Robin Söder fick sig en smäll efter att ha blivit nersparkad av just Sandqvist.

- Det känns väldigt onödigt. Det är en närkamp men när det är så långt efter känns det bara onödigt.

Omplåstringen av Sandqvist resulterade i hela sju övertidsminuter - och det utnyttjade Jonas Wallerstedt. 2-0 kom efter passen från Tobias Hysén som Wallerstedt lugnt tog emot och sköt in rakt framifrån.

- Vi var lite illa ute innan det viktiga 2-0-målet kom. Kul att Jonas går in och gör mål igen, säger Olsson.

Innan paus hann även Daniel Andersson få sig en rejäl smäll. Han spelade resten av matchen med bandage runt huvudet. Sedan var det Mattias Bjärsmyrs tur att se rött. I början av den andra halvleken stod Blåvitt-backen för en ful armbåge och fick lämna planen efter att domaren tagit fram kortet direkt.

- Jag har inte sett det hela än, så jag vill inte säga något om det. Men om det var en frivillig armbåge så är det ju inte bra.

Inför returmatchen mot Basel valde Blåvitt att göra en del byten i startelvan. Men det handlar inte om att vila spelare, menar Olsson.

- Vi ville ha ett fräscht lag med pigga spelare. Vi tar ut de som vi tycker ska spela helt enkelt. Om man inte blir uttagen så får man pusha de andra i stället.

Och Olsson är opitimistisk inför Champions League-kvalet.

- Det var en bra match att ha inför returen. Det blir ett spännande möte, vi måste få in ett mål för att kunna gå vidare. Det hade varit värre om vi skulle spela på ett resultat, det är skönare att känna att nu måste vi vinna.

- Som det känns har vi en stor chans att gå vidare.

FotbollDirekt.se

Publicerad 2008-08-02 kl 19:20
Annons
Annons
Annons