POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Bojan guldladdar - ''Jag försöker lugna''

Bojan Djordjic förväntningar är enorma. På säsongens sista matcher som bara ska sluta med guld. Men trots att han försöker lugna, försöker prata - så vill han inte se sig som en mentor.

- Jag ser mig inte som en mentor. Men jag pratar mycket och försöker ge lite lugn, säger han i en stor intervju med Sport-Expressen.

Fyra omgångar före slutet är AIK nära SM-guldet.
Och Djordjic tändning är självklar, så självklar att han provoceras av vissa frågeställningar.

– Laddad? Om jag inte kan ladda för SM-guld behöver jag inte hålla på med det här. Jag är oerhört laddad, speciellt med tanke på hur jag hade det förra året med skador. Så jag försöker att utnyttja varenda möjlighet, säger han.

Frågan är vad orutinen - trots så många rutinerade spelare - innebär. Orutinen från som exempelvis en allsvensk guldstrid.

– Många spelare har haft tankarna på att vi faktiskt kan vinna de senaste fem, sex omgångarna. Men det ska inte vara en börda att leda serien, det ska vara kul. Nu gäller det bara att hålla huvudet kallt, säger Bojan Djordjic.

Men så enkelt är det inte.
AIK-stjärnan medger att det är klart att många är i en situation som aldrig tidigare och så mycket som krävs för att hantera kraven - kraven om ett SM-guld.

– Klart det inte är enkelt. Men vi får tänka på att vi spelat bra i 26 omgångar, vi behöver inte ändra något inför de sista fyra. Vi ska visa lika mycket aggressivitet och vilja.

Är det du som är mentor och gör att killarna ”håller huvudet kallt"? – Mentor vet jag inte. Men jag pratar väldigt mycket. Alla kommer från olika delar, alla är olika. Jag försöker ge lite lugn. Men sen har vi Tjerna och Nisse också som har varit med förr.

Ola Gustavsson

Publicerad 2009-10-17 kl 13:07
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå