POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
8v

Bomben: Henrik Larsson hoppar av tränaruppdraget i HIF

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se TV4-nyheternas livesändning om Henrik Larssons avhopp i spelaren ovan.

Henrik Larsson slutar som tränare i Helsingborg.
Anledningen: "Den mängd verbala påhopp han fått utstå", skriver HIF på sin hemsida.
- Det är oerhört tråkigt att det ska vara på detta vis, säger ordföranden Krister Azelius i en kommentar.

I mitten på juni kunde Fotbollskanalen avslöja att Henrik Larsson skulle återvända som tränare för Helsingborgs IF, detta efter att huvudtränaren som inledde säsongen, Peo Ljung, tidigare fått sparken.

På en presskonferens dagen därpå presenterades ”Henke”.

- Det är väldigt roligt. Det är klubben som jag har lång historik med och nu ser jag fram emot utmaningen. Vi är ett stort gäng som kommer lösa det här. Vi är ledare, spelare, supportrar som tillsammans ska klara av det som klubben satte som målsättning inför säsongen, sa Larsson då.

Men redan nu väljer tränaren att hoppa av. På sin hemsida skriver Helsingborg att anledningen är ”den mängd verbala påhopp” Larsson fått motta, vilket gjort situationen ”ohållbar”.

- Det är oerhört tråkigt att det ska vara på detta vis. Vi ser allvarligt på de verbala påhoppen och kommer att gå till botten med det. Alla som verkar inom Helsingborgs IF gör det hela tiden för klubben bästa. Uppdraget Henrik fick var att hålla laget kvar i allsvenskan. När han tog över låg laget på negativ kvalplats och just nu ligger vi på tolfte plats med två poäng ner till den negativa kvalplatsen. Utifrån var vi står nu har han klarat uppdraget, säger HIF:s ordförande Krister Azelius.

Helsingborg förlorade i går i svenska cupens kvalspel mot Oskarshamns AIK och missar därmed gruppspel. HIF ställde i matchen upp med ett ungt och orutinerat lag. Gällande matchen skriver klubben att: "Trupputtagningen till torsdagens cupmatch var väl förankrad hos styrelse och klubbledning, som stod bakom beslutet."

Henke Larsson ledde även som bekant laget under 2016 då laget åkte ur allsvenskan. Sista matchen urartade i skandalscener efter att man förlorat kvalet mot Halmstad, då ett antal supportrar tog sig in på planen och attackerade Jordan Larsson som då spelade i HIF.

Larsson ledde bara laget under nio matcher.

Publicerad 2019-08-23 kl 12:16
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå