POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Boo Wiklanders besked - satsar på civil karriär: "Elitdelen är absolut borta"

Foto: Bildbyrån.

David Boo Wiklander har öppnat för att lägga av.
Nu meddelar förre Blåvitt-backen att han lämnar elitfotbollen för en civil karriär.
- Jag ser mig inte i allsvenskan eller någon annan serie i år, säger han till Fotbollskanalen. 

Tidigare IFK Norrköping- och Hammarby-backen David Boo Wiklander lämnade efter förra säsongen IFK Göteborg vid kontraktets slut. Mittbacken var tidigare öppen med att han ville stanna i klubben, men fick ändå gå. Efter det uttalade sig 34-åringen om att han kan fortsätta karriären i en annan klubb, men att det också kan bli att han lägger av. 

Nu berättar Boo Wiklander att han inte ser sig som en fotbollsspelare nästa säsong. 

- Jag har lärt mig att man aldrig ska säga att man gör det (lägger av) om det inte är på grund av någon anledning som tvingar en till det fysiskt, men jag ser mig inte i allsvenskan eller någon annan serie i år. Jag har nog rullat om min karriär, tror jag, säger han till Fotbollskanalen. 

Boo Wiklander kan möjligen göra comeback på lägre nivå i framtiden, men just nu är han inställd på att sadla om helt och hållet till en civil karriär. 

- Om känslan kommer tillbaka, så finns det en möjlighet att fortsätta. Det är ändå någonting som man älskat att göra, men som det ser ut nu kommer jag inte att fortsätta alls. Elitdelen är absolut borta - man gör inte comeback när man är 40 år på den här nivån. Det finns otroligt många klubbar här omkring, som Qviding. De hade man kunnat ge tillbaka till, men det suget finns inte just nu, säger han. 

- Jag har väl lagt grunden för det (civilt arbete) under min karriär, då jag har tagit en utbildning i ekonomi och marknadsföring, men även jobbat i stort sett hela tiden vid sidan av fotbollen i finansvärlden. Det kommer därmed att landa där någonstans, även kanske inom försäljning. Vi får se. Det snurrar väl mer för mig i den världen än i fotbollsvärlden.

Hur ser du på övergången från en fotbollskarriär till en civil karriär?
- Jag ska dels landa i en övergång som både blir bra för mig och min familj, men även hitta ett ställe där man kan trivas och känner att man utvecklas som människa. Nu har jag fått andrum att ta mig vidare och det ska vara en bra magkänsla att gå in i den riktiga världen. 

Vad säger du om hur slutet blev på din karriär?
- Det har väl aldrig varit bittert på det sättet. Jag känner nog att jag öppnade upp för en möjlighet att vara en del av Blåvitt, men nu öppnar de upp för en annan satsning och då är det fullt förståeligt att det blev som det blev. Det har egentligen inget att göra med att jag lägger av, säger han. 

- Det är nog dags nu. Jag får uppleva den tiden man tappat med barnen, vänner och att få helg varje vecka. I min värld just nu är det som att få semester varje vecka. Än så länge är det ett bra beslut och något jag trivs med. Sedan är det klart att jag inte satt igång helt heller (med den civila karriären). Det är klart att man kanske kommer sakna matcher, men att spela till 34 år är det heller inte alla som gör. Man ska vara ödmjuk inför det också. 

Vad minns du starkast när du ser tillbaka på din karriär?
- Jag tror att det är mycket och man kan lätt tro att det är SM-guldet (2015 med Norrköping), men jag var också med och tog upp Qviding till superettan och man hade inte varit i närheten av elitfotboll förrän först då. Det var även ett gäng gamla kompisar och vi kände varandra sedan vi var väldigt små. Det var också känslofyllt, men det är klart att ett SM-guld är ett SM-guld. Det är klart att det nog slår allra högst. 

David Boo Wiklander representerade Qviding FIF, IFK Norrköping, Hammarby IF och IFK Göteborg i karriären. Mittbacken var bland annat med och vann ett SM-guld med Peking 2015 och avslutade i fjol med att göra 16 matcher för Blåvitt i allsvenskan. 

Publicerad 2019-02-15 kl 19:10
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå