Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Boström om ÖSK: "Det är en sån miljö man vill jobba i"

Allsvenskan

Örebro SK förlänger med Sixten Boström till 2013. Tränaren förklarar varför Örebro är valet för honom.
- Hela organisationen strävar efter att bli bättre på allt, säger han till fotbollskanalen.

Sixten Boström fick förlängt med Örebro SK till och med 2013. Och tränaren säger att klubbens ambitionsnivå varit avgörande för hans fortsatta engagemang

- Örebro är en bra klubb. Hela organisationen strävar efter att bli bättre inom allt, såväl det sportsliga som det organisatoriska. Det är en sådan miljö man gärna vill jobba i. En stor orsak till varför jag ville stanna är att det finns en sådan känsla, att man kan bli bättre, säger Boström till fotbollskanalen.

- Sen är ÖSK en sådan klubb som hamnar lite i mitten. Vi har de goda bitarna av att vara lagom stora, men kan ändå jobba i lugn och ro. Det finns tillräckligt mycket affärsliv i staden, och man har blivit vald till Sveriges bästa idrottsstad.

Annons
Trots att han varit huvudansvarig sen 2008 finns det fortfarande många bitar Boström vill utveckla i ÖSK.

- Det är ju ett arbete som håller på kontinuerligt. Vi har kommit en bra bit på vägen med att få spelet att se ut som vi vill. Det som har hänt i år är att en del spelare försvunnit. Och då blir det som att man går bak i utvecklingen. Sen satsar vi väldigt mycket på individuell utveckling på ungdomsnivå. Och det är något vi kommer att fortsätta med. Om individerna blir bättre blir laget bättre, förklarar ÖSK-tränaren till fotbollskanalen.

Örebros formdipp jämfört med förra året har inte påverkat klubbens förtroende för finske Boström. Enligt honom har klubben under lång tid velat förlänga med honom

- Vi började diskussioner i april-maj. Sen har det varit hektiskt med europaspel och folk på semester. Men båda parterna har snackat om det med jämna mellanrum, betonar Boström.

Annons
Publicerad 2011-07-29 kl 20:03

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto