Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

BP bekräftar - Majstorovic lämnar klubben

Allsvenskan

Tidigare i veckan sparkades Luis Pimenta efter den turbulenta tiden i BP. 
Under torsdagen meddelar klubben dessutom att sportchefen Daniel Majstorovic lämnar sitt uppdrag.
- Vi har en del fakta på bordet men allt är inte helt klart, säger klubbdirektören Henrik Nilsson till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Tidigare i veckan stod det klart att tränaren Luis Pimenta lämnar BP efter att ha anklagats för sexism, pennalism och rasism. Under torsdagen står det också klart att sportchefen Daniel Majstorovic lämnar klubben. Detta bekräftar BP på sin hemsida.

”Brommapojkarna har idag fått Daniel Majstorovics uppsägning i anslutning till den turbulens som den senaste veckan drabbat vår förening. Daniel har därmed valt att ge Brommapojkarna möjligheten att se över sin herrorganisation”, skriver BP på sin hemsida.

Majstorovic om att han lämnar klubben:

- Jag vet att spelare och ledare har den kompetens som krävs för att lösa det allsvenska kontraktet. Jag önskar föreningen all lycka under höstens matcher och i framtiden, säger Majstorovic. 

ANNONS

BP skriver att man nu kommer att ersätta Majstorovic och Pimentas roller med en gemensam managerroll.

Henrik Nilsson är klubbdirektör i Brommapojkarna.

- Vi har fått in Daniels uppsägning i dag och den har vi accepterat för att få fokus på det som är viktigt för oss, det vill säga att herrtruppen ska kunna komma vidare i den här processen och jobba med det som är viktigast för oss; att ta poäng i allsvenskan. Jag vill passa på vid det här tillfället att tacka Daniel Majstorovic för hans insatser under de gångna året. Det har varit en tuff uppgift att rekrytera en så stor ny trupp på en så kort tid som han gjorde och det lyckades han bra med, men i det här läget vill vi fokusera på det sportsliga, säger han till Fotbollskanalen.

Vems var beslutet?
- Som jag sa så har Daniel lämnat in en uppsägning och han har accepterat den.

ANNONS

Var det helt och hållet Daniel som sa att han inte ville fortsätta eller var det så att ni antytt till honom att ni inte tyckte att han skulle fortsätta?
- Det är en lång process som påbörjades förra fredagen redan med de anklagelser som fördes fram i Sportbladet och i ljuset av det har det varit en turbulent vecka för oss alla. Och det har slutat med att Daniel lämnat in sin uppsägning och vi har accepterat den för att återigen kunna få fokus på det som är det viktiga. Att våra herrspelare ska kunna ta sig an matchen mot Djurgården nästa helg.

Har utredningen visat på att Daniel haft information om att Luis inte följt er värdegrund men att han sedan inte fört det vidare till dig eller någon i styrelsen?
- Vi har inte riktigt avslutat alla delar än och jag får be om att återkomma på den frågan vid ett senare tillfälle. Det har varit en omtumlande process för oss alla. Vi har en del fakta på bordet men allt är inte helt klart.

ANNONS

I förra veckan gick flera BP-spelare anonymt ut för Aftonbladet och berättade att sexism, rasism och pennalism förekommit från tränaren Pimentas sida. Detta bekräftade också den tidigare BP-anfallaren Bajram Ajeti för Fotbollskanalen i förra veckan. Dessutom berättade han att Majstorovic visste om tränarens arbetsmetoder, men att han valde att inte agera.

- Jag gick dit (till Majstorovic) av två anledningar, för att några metoder var fel och att spelargruppen var missnöjd, men han sa bara att vi ska försöka lösa det. Han sa att han (Majstorovic) gillade mig som person, men han lyssnade inte på mig, sa Ajeti.

- Jag tror inte att det kom fram till ledningen eftersom att det inte hände något. Det stannade hos Majstorovic.

- Han (Majstorovic) måste ju se sig själv i spegeln och fråga sig om han gjorde rätt som inte lyssnade på spelarna. Det är lite konstigt att han står bakom hans (Pimentas) rygg, när Luis hade det beteendet.

ANNONS

Majstorovic själv förnekade däremot att han var medveten om tränarens ledarstil. I en intervju med Expressen sa han: 

- Ingen spelare har någonsin kommit fram till mig och framfört att Luis Pimenta skulle ha ett ledarskap där sexism, rasism eller pennalism ingår. Som jag sa innan fanns det flera spelare som kom fram till mig och sa att de var missnöjda med speltiden. Men den enda som kom och sa till mig att han hade svårt att samarbeta med Pimenta var den spelaren jag berättade om tidigare. Däremot har jag inte blivit informerad om någon pratat direkt med vår ordförande eller klubbchef. I fall det är så, kan bara de svara på.

Henrik Nilsson:

- Det som Daniel har uttalat sig om får Daniel stå för. Vi har kommit fram till läget vi är i, att Daniel har sagt upp sig och vi har accepterat det. Vi fokuserar på det som är det bästa för herrtruppen, att komma vidare så fort som möjligt. Vad som pågår nu bland annat, är det som vi skrivit i pressmeddelandet, att vi inrättar en ny managerroll där både sportchef- och tränarrollen ingår, att få den på plats så fort som möjligt. Vi har lite olika spår vi jobbar med nu.

ANNONS

Om Daniel inte sagt upp sig själv, hade han kunnat fortsätta som sportchef då?
- Vi jobbar med utredningen och jag kan inte föregripa några slutsatser kring vad vi kommit fram till när vi avslutat utredningen. Men vi känner att när Daniel kom till oss med sin uppsägning så har vi accepterat den. Nu har vi fokus på nästa skede, nästa fas i den här processen för att komma vidare och ge vår herrtrupp möjlighet att fokusera på det sportsliga, ingenting annat.

I intervjun med Expressen framgick att han hade haft vetskap om att tränarstaben använt rasistiska tillmälen, i det här fallet ordet nigger. Han sa att han visste om det. Samtidigt säger han klart och tydligt att det inte förekommit rasism inom BP. Hur tycker du att det rimmar?
- Det får stå för Daniel…

Men vad tycker du om det?
- Den typen av uttryck rimmar inte med vår värdegrund och det har visat sig i den här undersökningen att det här ordet har förekommit i något eller några sammanhang. Det är naturligtvis oacceptabelt för det har ingenting att göra med ledarskap och kommunikation enligt vår värdegrund i Brommapojkarna.

ANNONS

Majstorovic anslöt till BP inför årets säsong och värvade in flera spelare. Laget har dock haft det tungt och ligger för närvarande på kvalplats i den allsvenska tabellen.

Publicerad 2018-09-06 kl 18:45

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto