BP-kaptenen: Vi har ett bättre spel

Senast Brommapojkarna var uppe i Allsvenskan var laget ett strykgäng. Men den här säsongen är läget annorlunda. Det Milan-skrudade laget tog andra segern för säsongen när Halmstad besegrades med 1-0 och är nu serieledare för andra gången.

Ett stabilt spel över hela planen och löpstarka anfallare som inte är rädda att offra allt för laget.
Och längst bak - supernollan Kristoffer Nordfeldt. 270 allsvenska minuter och inget insläppt mål så här långt.
BP anno 2009 är något helt annat än det lag som var uppe för två år sedan.

- Vi har ett bättre eget spel, inte minst har vi ett bättre eget spel på hemmaplan. Men det fungerar bra också borta, säger lagkaptenen Markus Karlsson till PPV efter matchen.

Mot Halmstad överraskade Brommapojkarna med att bänka anfallaren Olof Guterstam från start och i stället satsa på Sinan Ayranci som ensam anfallare.

Och det visade sig i mitten av den andra halvleken vara ett lyckodrag. Sinan Ayranci slog ett inlägg från vänsterkanten och där inne i mitten dök Joakim Runnemo upp och tryckte in 1-0 i en tilltrasslad situation.

Redan där verkade Halmstad som ett slaget lag med tanke på den enorma oförmåga att skapa riktigt rejäla chanser som kunde ställa Kristoffer Nordfeldt på större prov.
Tre nya poäng och sju av nio möjliga för BP. Serieledningen är välförtjänt, även om den kanske bara gäller för ett dygn.

Publicerad 2009-04-15 kl 21:40