Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

BP:s chock - kräver tio miljoner för Haglund

IFK Göteborg har försökt köpa loss BP:s Philip Haglund - men misslyckats. I dag kan FotbollDirekt avslöja att en prislapp på tio miljoner fick IFK att backa.

- Vi har inte satt någon prislapp. Tio miljoner, det är ett hypotetiskt resonemang, säger Brommapojkarnas ordförande Anders Eslander till FotbollDirekt.se.

- Men det är klart att det måste handla om jättemycket pengar för att det ska vara intressant att sälja Philip. Men lika viktigt är att Philip vet och känner att han kan utvecklas lika mycket hos oss som i IFK Göteborg.

I går avslöjade Sportbladet att IFK Göteborgs planer på att värva Philip Haglund misslyckats.
''Jag tror inte någon svensk klubb har råd att betala det Philip är värd'', sade sportchefen Ola Danhard till Sportbladet. IFK var beredda att betala 3-4 miljoner - i dag står det klart att det inte ens var i närheten av att räcka till.
Flera källor avslöjar nu för FotbollDirekt att BP satt en rekordhög prislapp på den 22-årige mittfältaren som också är aktuell för AIK.

''Det finns inte en klubb i Sverige som har råd att köpa Philip från BP. Jag vet att en prislapp på omkring tio miljoner är satt'', säger en källa med god insyn i BP.
En annan källa säger så här till FD:
''BP vet vad han är värd och vad han kan ge om han går utomlands och kommer aldrig att sälja honom för under tio miljoner''.
Har det varit svårt att stå emot det stora intresset för Haglund?
- Nej, därför att vi själva spelar i Allsvenskan nu och för att vi på kort sikt inte har behov av att sälja spelare för att få det att gå runt ekonomiskt, säger BP:s ordförande Anders Eslander.

Philip Haglunds kontrakt med Brommapojkarna går efter säsongen 2011.

Ola Gustavsson

Publicerad 2009-11-24 kl 21:07
Annons
Annons
Annons