Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Brasilianare provspelar med HIF

Douglas da Silva Vieira, det är namnet på HIF:s nye provspelare. En stor och stark forward beskrivs han som, men tränare Conny Karlsson erkänner att HIF inte har allt för bra koll på honom.

– Vi vet egentligen väldigt lite om den här spelaren, säger Conny Karlsson till Lokaltidningen.se.

- Jeppe (Jansson) och Reine (Almqvist) såg honom i en match som var väldigt svårbedömd. Det var mycket tacklingar och frisparkar men de tyckte ändå att det verkade vara den spelartyp vi söker – en stor, stark och snabb anfallare, fortsätter Karlsson.

Det var för en knapp månad sen som HIF:s sportchef Jesper Jansson och Reine Almqvist åkte till Brasilien för att scouta en ny anfallare. Douglas da Silva Vieira, 22, hittade de i brasilianska division två, där han gjort nio mål på 15 matcher för sin klubb.

Da Silva Vieira har redan anlänt till Sverige.
I går såg han Helsingborg slå Halmstad med 2-1 på Olympia och i dag gör han sin första träning med skåningarna. Det är tänkt att han ska visa upp sig i två veckor innan HIF tar beslut om det blir någon fortsättning för honom i klubben.

- Det är första gången jag är utanför Brasilien för att spela fotboll. Det är spännande och ska bli kul, säger da Silva Vieira till Helsingborgs Dagblad.

Christian Hildén

Publicerad 2010-05-23 kl 09:21
Annons
Annons
Annons