Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Brorsson tillbaka efter längre sjukdom – går på träningsplan i morgon: "Ville ha väck alla symtom"

Allsvenskan

MALMÖ. På grund av skador och sjukdomar är det ett tiotal spelare som inte följer med Malmö FF till Nederländerna. Däremot finns ett positivt besked bland de spelarna: Franz Brorsson kommer att vara ute på en träningsplan i morgon, efter att ha varit sjuk i fem veckor.

Foto: Bildbyrån.

För drygt en månad sedan fick Franz Brorsson en infektion som gjorde att han bland annat missade matcherna mot Chelsea. Nu är dock Malmö FF-mittbacken på väg tillbaka. Enligt fysioterapeuten Jesper Robertsson så kommer Brorsson, ihop med bland annat Markus Rosenberg, att vara ute på träningsplan i morgon när resten av laget är i Nederländerna för träningsmatch mot AZ. Allt ska nu ha släppt för Brorsson. 

- Han har gått på penicillin som har bitit bra. Han är i bra fysiskt trim, han kör väldigt hårt där inne (i gymmet), men men vi ville ha väck alla symtom.

När det gäller Rosenbergs knä så tränade han lätt i dag bredvid resterande delen av truppen. Han ska träna lätt några dagar till för att se hur hans knä reagerar, då han gick ut skadad i bortamatchen mot Chelsea förra månaden och fortfarande jobbar för comeback. 

ANNONS

Dessutom är det tre andra skador och sjukdomar som ställer till det mot AZ i morgon. Oscar Lewicki har en lättare känning, tränade i dag inne i gymmet, och följer inte med till Nederländerna. Förhoppningen är att han tränar med laget efter helgen.

Carlos Strandberg blev sjuk i natt och är högst osäker till spel. Egzon Binaku är skadad och spelar varken med MFF eller Albaniens landslag. Han reste till Albanien så de kunde ta en titt på skadan, men är tillbaka nu. Även där är förhoppningen att han tränar igen efter helgen. 

- Vi hade redan en bra kommunikation med Albanien kring att vi inte tyckte han var redo, men de har rätt att titta på honom. 

Dessutom är spelare som Fouad Bachirou, Arnor Traustason, Samuel Adrian, och Anel Ahmedhodzic på landslagsuppdrag. Det gör också talangerna Noel Hansson (försvarare), Melker Nilsson (mittfältare), och Tim Prica (anfallare) följer med för att möta AZ. Uwe Rösler var inte med på dagens träning då han är på tränarkonferens i Portugal, men han möter upp laget i Nederländerna. 

ANNONS

Elvan på dagens träning: Dahlin – Nielsen, Bengtsson, Safari – Vindheim, Rakip, Christiansen, Gall, Rieks – Molins, Berget

Övriga i truppen: Melicharek, Larsson, Hansson, Nilsson, Innocent, Nalic, Antonsson, Prica

Publicerad 2019-03-20 kl 16:07

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto