Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Brorssons sällsynta väg till kontrakt med Maif: "Finns en negativ klang kring det"

Allsvenskan

Arvid Brorsson, 23, är klar för spel i Mjällby.
Fraktad och levererad till Listerlandet - med en traktor.
- Det var jävligt kallt! säger nyförvärvet om klubbens uppmärksammade presentationsvideo.

Foto: Bildbyrån

Arvid Brorsson.

Efter 2,5 år i superettan och Örgryte är Arvid Brorsson tillbaka i allsvenskan. Kontraktet med Öis löpte ut vid årsskiftet och förra veckan blev det klart att ny klubbadress blir Mjällby AIF. Men vägen hit har inte varit spikrak.

Sommaren 2019 bröt han benet, en skada som höll honom borta året ut. När han väl kom tillbaka säsongen därpå hade han svårt att ta en startplats i Örebro SK vilket ledde till en utlåning till Öis. Senare tog han även steget fullt ut och skrev på för sällskapet på permanent basis.

Och just att ta steget ner en division var ett viktigt sådant där och då, berättar Brorsson.

Annons

- Ja, för anledningen bakom att jag gick till Öis var att jag ville få en viktig roll i ett lag. Jag ville känna att jag kan bidra och utvecklas genom det. Men när det gäller mina tankar om mig själv har det aldrig funnits några tvivel om att jag kan spela i allsvenskan, även om flytten var ett steg ner då, säger Brorsson till Fotbollskanalen.

- Jag hade ett tufft sista år i ÖSK, framför allt med skadan och sedan hade jag svårt att komma tillbaka och ta en plats i laget - som det lätt blir. Då fick jag möjlighet att gå på lån till Öis i superettan, och det kändes direkt att det var ett intressant val. Jag kände att det passade mig bra att ta det steget just då.

Du drogs med både skador och sjukdomar i ÖSK. Vad har den perioden gjort med dig?
- Framför allt har den fått mig att inse att man ska vara tacksam för det man har. Man måste njuta av tillvaron, liksom. Att man kan spela. Jag tycker att fotboll är det roligaste som finns, och jag är väldigt glad över att jag får hålla på med det i allsvenskan igen. Jag njuter varje dag, och det är inte något jag tar för givet.

Annons

Spel i allsvenskan, ja. Arvid Brorsson har skrivit på ett ettårskontrakt med Mjällby AIF. Nu ska han försöka övertyga nye huvudtränaren Anders Torstensson om att han ska vara en av mittbackarna i startelvan.

Men faktum är att 23-åringen redan har övertygat på Maif-tränaren. Brorsson provspelade nämligen med Blekingelaget i två veckor innan han blev erbjuden ett avtal med klubben.

- Det var något nytt med provspel för mig. En speciell situation, så klart. Men jag tror att det egentligen skulle kunna vara nyttigt för många att provspela först innan man skriver på om man bara är öppen för det. Det finns många fördelar med det egentligen; man får känna på varandra och bilda en uppfattning. Och det gäller både för dig som spelare och för klubben, säger han och fortsätter:

- Min känsla är att det finns en negativ klang kring "provspel". Men som sagt, är man öppen för de positiva delarna kan det vara fördelaktigt. 

Annons

Vi kommer in på ett resonemang kring huruvida ett ettårskontrakt kan innebära ökad press, det vill säga att man måste leverera direkt, eller inte.

- Jag förstår den grejen men jag har lärt mig att man ska ta en dag i taget, och det kommer jag göra. Sen får man se vad som händer. Det är ingenting jag tänker på. Nu ska jag vara med och konkurrera om en startplats, och det är där vi börjar. Sen får vi se vad allt mynnar ut i.

Arvid Brorssons övergång till Mjällby fick stor spridning.

Kanske inte för att det var en klassisk "transferbomb" i ordets rätta bemärkelse, utan snarare för att nyheten levererades med en något uppmärksammad presentationsvideo. Maif avslöjade nämligen Brorsson-värvningen på ett skämtsamt sätt, där huvudpersonen tvingades ta en Uber till Strandvallen.

Men några taxibilar fanns det inte att tillgå. Enda alternativt? Att ta en traktor.

Annons

- Haha, ja. Vad ska jag säga? Det var sjukt kallt att stå där på traktorn! Det var tidigt på morgonen och jävligt kallt, skrattar Brorsson. 

- Douglas (Nordenbelt, marknadskommunikatör i Mjällby) och gänget visade idén och det var bara att haka på. Det känns som att de lägger ner mycket tid på presentationerna så det var bara att köra. Det var en rolig grej. Jag fick stå där och se glad ut, haha.

Han avslutar:

- Det känns väldigt bra att vara här. Under tiden jag har varit på plats har jag märkt att alla här vet att jobbet behöver läggas ner och göras. Mjällby som klubb har kanske inte alla resurser som alla andra lag har, men man jobbar hårt med det som finns. Det ska bli kul att vara med och bygga vidare på det.

Mjällby slutade på nionde plats i allsvenskan i fjol.

Publicerad 2023-02-02 kl 13:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto