Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Burchnall bekräftar Webbs ankomst: "Mer eller mindre klart"

Allsvenskan

David Webb, med meriter från Premier League, uppges vara klar som efterträdare till Kyle Macaulay i Östersund.
Nu bekräftar Ian Burchnall att det snart är klart. 
- Det är mer eller mindre klart, säger han till Fotbollskanalen. 

3:24
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Östersund seger mot Dalkurd i spelaren ovan.

Östersund gjorde tidigare i sommar flera stora förändringar i ledarstaben sedan Graham Potter lämnade för Swansea och tog med sig assistenten Billy Reid och scouten Kyle Macaulay till Wales. Ian Burchnall tillträdde som ny tränare, Brian Wake blev "first team coach" och Rafael Roldan Bermudez blev ny analytiker i föreningen.

Däremot kom det inte in en ersättare till Macaulay. 

I slutet av september skrev ÖP att engelsmannen David Webb, med meriter från arbete med rekrytering i bland annat Tottenham, Crystal Palace och Bournemouth, var en av kandidaterna. Det följdes i går upp av Sky Sports, som skrev att affären var klar. 

ANNONS

Nu bekräftar ÖFK-tränaren Ian Burchnall att det bara är detaljer som återstår före Webb ansluter till ledarstaben under titeln "teknisk direktör" med ansvar för klubbens scouting- och rekryteringsarbete. 

- Ja, ja, vi är mer eller mindre överens, så det är bara en process för att skriva på. Jag tror att det är mer eller mindre klart, säger han till Fotbollskanalen. 

- Jag skulle gissa att det sker inom de kommande dagarna. Vad jag förstår handlar det om små detaljer och att det är mer eller mindre klart, fortsätter han. 

Burchnall är glad över att få in en ersättare till Macaulay i klubben. 

- Vi sökte efter någon som kan ersätta Kyle Macaulay. Han gjorde ett bra jobb i rekryteringsprocessen med att identifiera nya spelare. Det var en viktig roll för oss att fylla, så nu kommer David in med sin expertis på rekryteringssidan. Jag tycker även att det är viktigt för mig att ha någon som kan identifiera spelare, som jag sedan kan ta till nästa nivå.

ANNONS

Burchnall känner inte Webb sedan tidigare, men berättar att engelsmannen är införstådd i hur arbetet ser ut i Östersund. 

- Vi har varit i olika klubbar, men vi har båda många kontakter, så jag känner människor som vet vem han är och sådär, att han är en bra scout och var bra som spelare. Han var också en bra människa att få in när han var tillgänglig. Jag är glad över det, säger han. 

- Han har varit över här och känner till utifrån vilken filosofi jag vill spela och filosofin vid rekryteringar. Han har även bra bra erfarenhet från England som scout i Bournemouth, som också är en mindre klubb med en mindre budget. Det är lite liknande här. Han kommer att bli ett bra tillskott till staben, fortsätte rhan. 

Vidare tror även Burchnall att Webbs intåg i klubben kan öppna för fler engelska spelare i Östersund i framtiden. 

ANNONS

- Jag tror alltid att det är en möjlighet, när man har en engelsk tränare och även tidigare har haft en engelsk influens i klubben. Det finns en självklar koppling. Det kan bli spelare därifrån, men vi vill också hitta svenska spelare som Simon Kroon och Henrik Bellman i sommarfönstret. Vi kommer att fortsätta med det också, samtidigt som det blir ganska självklart för oss att titta i England eftersom det finns en nationell koppling och ett kontaktnät där. Vi tittar däremot brett för att hitta rätt spelare till klubben. 

Varför tror du att han vill komma till Östersund?
- Jag tror att det handlar om projektet som finns här och att det är en bra miljö i Östersund. Jag kan bara se till mig själv, som kom hit och har utvecklats som person och tränare. Jag tror att han ser en bra potential för klubben att växa. 

ANNONS

Burchnall har i sin tur kontrakt med Östersund över den resterande delen av säsongen, men hoppas på ett nytt kontrakt. 

- Jag njuter här och jag är väldigt glad i klubben och tycker att vi har gjort ett bra jobb med gruppen. Vi har fått in en stabilitet efter Graham, vilket var viktigt efter att han lämnade. Jag trivs bra i klubben, så jag ser mig själv här i ett långt perspektiv. 

Östersund ställs härnäst på söndag mot Häcken på Bravida Arena i allsvenskan. 

Publicerad 2018-10-19 kl 12:19

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto