Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Burchnall om att ersätta Potter: "Oron som att följa efter Sir Alex i United"

Allsvenskan

Graham Potter tog Östersund till Europa League-slutspel.
Sedan fick Ian Burchnall den tuffa uppgiften att ersätta honom. 
- Det är alltid den oron som att följa efter Sir Alex (Ferguson) i Manchester United, det är den känslan, säger Burchnall till Sky Sports

Foto: Bildbyrån.

Tidigare Östersunds FK-tränaren Graham Potter, numera i Swansea, ledde ÖFK upp till allsvenskan, en cuptitel och till sextondelsfinal i Europa League innan han förra sommaren lämnade klubben för att ta över Swansea i Championship. In kom i stället landsmannen Ian Burchnall från norska Hödd.

Nu berättar Burchnall mer om hur det var att ta över efter Potter. Han menar att det var lite som för en tränare att ersätta Sir Alex Ferguson i Manchester United. 

- Graham lämnade för Swansea och sedan fick jag ett telefonsamtal. De hade gjort sin research om mig, så jag var väldigt glad över det och de visste mycket om mig och om hur jag ville spela, vilket var likt Graham, och de ville ha den kontinuiteten, säger han till Sky Sports. 

ANNONS

- Den enda reservationen var att klubben hade haft en så osannolik saga och du kommer in efter en kille som Graham som för alltid kommer att vara en gud i staden. Det är alltid den oron som det är att följa efter Sir Alex (Ferguson) i Manchester United. Det är lite den typen av känsla. Men samtidigt såg jag att klubben hade bra spelare, infrastruktur och var stabil, vilket var något jag saknade i min förra klubb, fortsätter han. 

Burchnall berättar vidare att han kände att det var viktigt att få en bra start i ÖFK med anledning av att spelarna möjligen kände viss oro efter Potters avsked. 

- Jag tror spelarna underade var klubben var på väg efter att Graham lämnade. Han hade varit där i sju år och det var allt spelarna visste, så det var bra att vi vann några matcher när vi kom in och hade en snabb inverkan på laget eftersom att det hjälper spelarna. 

ANNONS

ÖFK-tränaren hyllar vidare i intervjun nyförvärvet Ravel Morrison. Han anser att det är modigt av den tidigare Manchester United-talangen att komma till Sverige. 

- Jag läste i socala medier och folk skrev kommentarer om honom. Det är faktiskt ett väldigt modigt beslut att gå till högstaligan i Sverige för att spela fotboll, komma tillbaka på planen och bygga upp sig själv. Beröm till klubben att kunna attrahera en sådan spelare som Ravel och ett modigt statement för var han är, säger Burchnall. 

Publicerad 2019-03-18 kl 22:01

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto