Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Cabrera och Örebro: Representerar bara en part

Allsvenskan

Oliver Cabrera säljer Roni Porokara åt Örebro - men pekas samtidigt ut som spelarens agent. Helt fel, enligt både ÖSK och Cabrera.
- Jag representerar bara en part och det är Örebro, säger Cabrera.

Förra veckan accepterade Örebro ett miljonbud på Roni Porokara från Maccabi Haifa. Porokara åkte själv till Israel för att sluta avtalet och skriva kontrakt. Han skulle föra sin egen talan, utan agent. Oliver Cabrera följde dock med, anlitad av ÖSK för att värna om deras bästa.

Men Itamar Chizik, Maccabi Haifas vd, hävdar att så inte varit fallet. Han uppger att Oliver Cabrera företrätt både spelaren - och den svenska klubben. Cabrera ska, enligt Itamar Chizik, ha diskuterat lönenivåer och andra delar av Porokaras kontrakt med Haifa. Ett otillåtet dubbeluppdrag - som i så fall kan bestraffas.

- Mister Cabrera är Ronis agent. Han har skött alla förhandlingar och överläggningar med oss, säger Itamar Chizik till fotbollskanalen.se.

Annons

Han har inte enbart talat för den svenska klubben, Örebros, räkning?

- Nej, nej. Han representerar Roni.

När fotbollskanalen.se når Oliver Cabrera hänvisar han till Porokara - som försäkrat att han agerat på eget bevåg. Helt utan hjälp från någon agent. Cabrera betonar också att det inte finns något avtal mellan honom och Porokara. Om de samarbetat, hade fotbollförbundet registrerat ett sådant, förtydligar Cabrera.

- Jag har ett uppdrag av Örebro och representerar bara dem.

Örebro litar på Cabrera.

- Påståendet är felaktigt. Oliver jobbar bara åt oss, säger ÖSK:s sportchef Lennart Sjögren till fotbollskanalen.se.

Men skulle Itamar Chiziks bild stämma bryter Oliver Cabrera mot svenska fotbollförbundets regelverk för spelaragenter. Bestämmelserna slår fast att man inte kan vara ombud för två olika parter under samma förhandling. Sådant agerande ses som "allvarligt" från förbundets sida.

Annons

- Det är väldigt grundläggande. Man får helt enkelt inte hamna i den sortens intressekonflikter. Vad det kan få för konsekvenser går inte att veta på förhand, de frågorna utreds av disciplinnämnden, säger Christer Witt vid SvFF:s Tävlingsavdelning.

Dessutom uppger israeliska nätsajten One att Maccabi-presidenten Jacob Shahar ser affären som historia. Anledningen ska vara att spelarens agent ideligen kommit med nya krav till spelarens personliga villkor.

Itamar Chizik vill inte berätta om Cabrera får pengar av Maccabi Haifa ifall övergången blir av. Men han säger att agenten lovat svara på klubbens sluterbjudande till Roni Porokara, avseende spelarens eget kontrakt.

- Ja, vi har gett dem ett sista bud. Ännu har de inte sagt ja eller nej. Men Cabrera ringde mig i dag och sade att de skulle svara senast i morgon.

Annons

Fotbollskanalen.se har förgäves sökt Roni Porokara för en kommentar.

Publicerad 2010-01-21 kl 12:29
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto