Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Carneil om nya rollen och samspelet med Hagen: "Känns mer 'together' i år"

Allsvenskan

GÖTEBORG. Bättre fotbollsfysik, ny roll på planen och ett års ytterligare erfarenhet.
Hussein Carneil, 19, vill ta allsvenskan 2023 med storm - tillsammans med nye radarpartnern Elias Hagen, 23.
- Vi har hittat varandra - och det här är bara början, säger Carneil till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Det var för ganska exakt ett år sedan som den för många okända Hussein Carneil började träna kontinuerligt med IFK Göteborgs A-lag. Debuten kom i cupspelet bara veckor därefter - och senare skulle 19-åringen komma att cementera sin startplats i allsvenskan. 

Under vintern har Carneil lagt ner mycket kraft i gymmet för att lägga på sig några fler kilon. Av tränare Mikael Stahre har han hyllats för sina fysiska framsteg. 

- Det känns som att jag är i form. Det känns som att jag har lagt på mig lite fysik. Förut var jag lite bodybuilder, nu är jag mer fotbollsfysisk. Det känns som att jag har kommit in i det riktigt bra nu, säger Carneil till Fotbollskanalen. 

Annons

I fjol spelade Hussein Carneil ibland på ytterkanterna, ibland som en typ av central mittfältare med mer offensivt ansvar. Till i år har hans roll på planen lagts om till en mer renodlad “nummer tio” (precis som hans nummer på tröjan). Dels på grund av en tjockare mittfältsuppsättning, dels på grund av en förändrad spelformation. 

- Jag ska vara i nummer tio-rollen i vårt 4-2-3-1-spel. Då kan jag gå både höger och vänster. Det är så pass centralt att jag kan hitta luckor till yttrarna och anfallare. Jag kan länka spelet. Det känns som en bra position. 

Strax nedanför sig på planen har han Elias Hagen. Det norska nyförvärvet har hämtats in för att axla en nyckelroll på det sittande mittfältet - och har fått beröm för sina insatser på träningar. I 4-1-vinsten i förra veckans träningsmatch mot Degerfors fick Carneil och Hagen spela tillsammans - och det tycks ha klickat direkt. 

Annons

- Jag tycker att han har sett bra ut. Han är bra på att vända upp och han hittar luckorna. Jag försöker visa mig i min nummer tio-roll, så vågar han spela in bollarna till mig. Han hittar luckorna, så det gör jobbet enklare för mig, säger Carneil om Hagens ankomst. 

- Han är också smart. Han vet vilka passningar han ska passa och inte. Han värderar bra.

Känns det redan som att ni har hittat kemi med varandra?
- Ja, det känns så och jag tyckte att man såg det i förra träningsmatchen. Vi hittade varandra. Och det här är bara början, så med tiden kommer det bli ännu bättre kemi och vi kommer hitta varandra ännu bättre. 

Likadant beskriver Carneil stämningen och de spelmässiga relationerna i 2023:s upplaga av IFK Göteborg. 

- Ja, generellt, allting, hur vi har startat säsongen … Det känns som att laget tillsammans har mer kemi nu än förra året. Det var inte dåligt förra året, men det här känns bättre. Det känns mer “together”.

Annons

Ligger ni längre fram nu än för ett år sedan?
- Ja, exakt. Det känns så. Vi hade försäsong i december också, så fysiskt och spelmässigt känns det som att vi är längre fram än … Jag vet inte hur andra lag är, men vi är långt fram. 

Debutsäsongen slutade med ett mål och två assist på 24 allsvenska framträdanden. I år har Blåvitt-talangen satt ribban högre. 

- Jag är nöjd med förra säsongen. Jag är tacksam för den, men nu blickar jag framåt för nästa. Jag vill förbättra allting. Det finns ingenting som man är för bra på. Men poängproduktionen vill jag förbättra. Jag ser mig själv som en poängspelare, så det är klart att man vill göra fler poäng.

Hur många?
- Jag håller det för mig själv! Men jag har mål. Flera mål, avslutar Hussein Carneil.

Publicerad 2023-01-28 kl 09:30
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto