Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ceesay om nästa klubbadress: "Superettan är inte aktuellt"

Allsvenskan

Kebba Ceesay lämnar efter säsongen Dalkurd. 
Nu berättar han att det är uteslutet med spel på lägre nivå. 
- Superettan är inte aktuellt, säger han till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Kebba Ceesay, 30, lämnade inför förra säsongen Djurgården för spel med Dalkurd i superettan och följde i år med laget upp till allsvenskan. I somras berättade han däremot att det blir hans sista säsong i klubben och att han lämnar vid kontraktets slut efter säsongen. 

Det är ännu inte klart var han tar vägen härnäst. 

- Jag respekterar mitt kontrakt och kör på här till sista november, sedan får vi se vad som händer. Jag lägger just nu allt fokus på Dalkurd och vill hjälpa klubben så länge det går, säger han till Fotbollskanalen. 

Ceesay vill inte spekulera i om det blir spel i allsvenskan eller utomlands nästa säsong, men är tydlig med att han inte kommer att skriva på för en klubb i superettan. 

ANNONS

- Det är inte aktuellt. Anledningen till att det blev superettan senast är för att det var lite speciellt för mig att flytta till Borlänge. Jag kommer från staden och har hängt med sedan de startade klubben, så det var häftigt att åka tillbaka dit och hjälpa Dalkurd upp. Jag har svårt att se mig själv göra den resan med en annan klubb. Sedan kan allt hända, men jag har en ambition att spela så högt upp som möjligt. Superettan är inte aktuellt, säger han. 

Nu vill han avsluta sin tid i Dalkurd på bästa sätt genom att bidra till att klubben ska säkra ett nytt kontrakt i allsvenskan. 

- Det har varit en otrolig resa, från superettan och upp i allsvenskan. Det är många som har varit här mycket längre än mig, men som kanske inte nämns lika mycket i media. Det är unikt för dem, att gå från lägre divisioner upp i allsvenskan. Det är en klubb som satsat och gått tungt, men som kommer tillbaka. Oavsett vad som händer, så hoppas jag att det blir stabilare nästa år. 

ANNONS

Ceesay är i år noterad för 21 framträdanden i allsvenskan för Dalkurd, som inför helgens möte med Örebro är placerat på 15:e-plats i tabellen med tre poäng upp till BP på negativ kvalplats och med sex poäng upp till Sirius på säker mark. 

Publicerad 2018-10-17 kl 12:46

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto