Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Ceesay vill peta Johannesson eller Kuivasto

Kebba Ceesay kan vara på väg att peta Markus Johannesson eller Toni Kuivasto. Ceesay stortrivs som mittback: ''Jag har alltid sett mig som en naturlig mittback''.

- Jag har aldrig sett mig själv som ytterback. Det har varit jobbigt att inte få visa vad jag riktigt kan, säger han till FotbollDirekt.se.

Mot Sirius, mot BP och mot Örebro senast har Kebba Ceesay tagit plats i mittförsvaret. Och han har gjort det bra.
Den 21-årige dalmasen har på bara några veckor blivit ett startnamn inför den allsvenska premiären.
Skillnad det från fjolåret med en enda match från start (1-5 mot Kalmar FF). Ceesay blev till och med nedskickad till Vasalund.

- Det är stor skillnad för mig att spela som mittback. Jag är ingen ytterback och har aldrig varit, säger han om sin gamla position.

- Jag ser ju mig själv som mittback. Det var där jag spelade innan jag kom till Djurgården när jag var i Brage. Att spela ytterback är inte bra för mig. Där har jag inte fått visa vad jag kan.

Hur nära tror du att du är du att peta bort någon av Johannesson och Kuivasto?
- Det vet jag inte. Men det har varit viktigt för mig att få chansen och få känna tränarnas förtroende. Det är skönt med förtroende.

- Men jag går inte för det runt och tror att jag plötsligt är bättre än någon annan. Jag tror inte att allt är klart bara för att jag har fått spela tre matcher. Det har gått bra men jag är medveten om att jag måste spela ännu bättre för att ta en ordinarie plats.

Hur stora olikheter är det för dig - mittback kontra ytterback? - Den största skillnaden för mig som mittback är att jag blir så mycket lugnare. Som ytterback har jag problem med positionsspelet. Jag saknar trygghet. Som mittback konstlar jag inte och spelar så mycket enklare.

Vet Zoran Lukic och Andree Jeglertz om att du är mittback från början?
- Det vet jag inte. De har i alla fall inte sagt något. Jag fick prova på en träning och så tyckte de väl att det såg bra ut och så har jag fått fortsätta.

Från tränarhåll vill han höra så lite som möjligt.
Självförtroendet jobbar han i tysthet för sig själv med. Stora lovord kan lätt bli till rena giftet.

- Det är farligt att lyssna för mycket på beröm. Jag är stark i mig själv och vill koncentrera mig på att bli bättre.

- Jag behöver inte beröm. Det klarar jag mig utan. Jag vet vad jag kan och behöver inte höra en massa saker om vad jag gör.

Hur ser du på konkurrenssituationen? - Vi är fyra kandidater som slåss om två platser. Peter Magnusson är också med.  Jag låtsas hela tiden som att jag inte har spelat någon match och väntar på att få chansen. Det gör att jag jobbar ännu hårdare.

- Det enda jag tänker på är att gå ut och kriga på varenda träningspass.

Ola Gustavsson

Publicerad 2009-03-03 kl 12:56
Annons
Annons
Annons