POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Charlie Davies stängs av fem matcher: "Hårt straff"

Hammarby får klara sig utan Charlie Davies i de kommande fem matcherna

Fem matchers avstängning. Det blev domen för Hammarbystjärnan Charlie Davies för hans armbåge i ansiktet på Örebros Michael Almebäck.
-Det är ett rätt hårt straff, vi ser inte fem matcher på de vi bilder vi har tittat på, säger Hammarbys informationschef Urban Rybrink till TT.

Om klubben ska överklaga straffet är ännu inte bestämt.
-Om vi förstått saken rätt så har Riksidrottsnämnden (RIN) sitt nästa möte den 8 juni. Det kan man ju tycka är lite konstigt, säger Rybrink.
Då har Charlie Davies redan avtjänat tre matcher.
Det har varit tvära kast för den amerikanske forwardsstjärnan de senaste dagarna.
I söndags gav han sitt hårt prövade lag andrum i bottenstriden sedan han sänkt Malmö FF med matchens enda mål på Söderstadion.

På måndagen var mörkret kompakt igen när Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd dömde Davies till fem matchers avstängning.
-Enligt vår praxis så är den typen av övergrepp fem matcher, säger Khennet Tallinger, ordförande i disciplinnämnden.

Det var i Hammarbys bortaförlust mot Örebro den 11 maj som Davies gav backen Michael Almebäck en armbåge i ansiktet. Almebäck föll blödande till marken. Händelsen inträffade långt ifrån spelet och domaren Martin Hansson uppfattade aldrig situationen.

Förbundets disciplinnämnd tog tv-bilder till hjälp.
-Vi fick en videosnutt från granskningsnämnden. Vi var sju stycken som granskade videon och alla kom fram till samma sak, säger Tallinger.

I Hammarby håller man inte med:
-Men de bilder vi har sett kanske inte är samma som disciplinnämnden haft tillgång till. Det är väl det vi skulle vilja veta, säger Rybrink.

Avstängningen är ett hårt slag för Hammarby som är i kris både ekonomiskt och sportsligt. Klubben måste spara 20 miljoner kronor de närmaste två åren och laget har bara vunnit två av sina nio första matcher och slåss i botten.

Davies missar Hammarbys matcher mot Brommapojkarna, Halmstad och AIK före uppehållet för U21-EM samt de mot Trelleborg och Häcken i början av juli.

TT

Publicerad 2009-05-18 kl 19:29
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå