Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Christiansen avbröt MFF:s träning - förd till sjukhus för kontroll: "Alla värden såg bra ut"

Allsvenskan

På söndag väntar seriefinal mot IF Elfsborg.
I dag, onsdag, avbröt Anders Christiansen MFF:s träning.
Dansken blev yr, och har nu förts till sjukhus för vidare kontroll. 
- Vi måste kolla upp det såklart, oavsett. Men jag pratade med vår fysio och alla värden såg bra ut, säger MFF-tränaren Henrik Rydström. 

Foto: Bildbyrån.

Malmö FF toppar tabellen och ställs på söndag mot IF Elfsborg på Borås Arena i en tidig seriefinal i allsvenskan. Med bara dagar kvar till toppmatchen avbröt MFF:s danske stjärnspelare Anders Christiansen onsdagens träning.

Det var under en genomgång efter uppvärmningen som lagkaptenen la sig ner i gräset. Genomgången stoppades och MFF-spelarna samlades i en ring runt Christiansen. Den 32-årige mittfältaren blev kvar på gräset, med benen i högläge, men träningen återupptogs efter en stund. Efter cirka 20 minuter på gräset reste sig "AC" och gick av träningsplanen tillsammans fysioterapeuten Jesper Robertsson.  

Annons

Efter träningen bekräftar MFF:s tränare Henrik Rydström att Christiansen blev yr under träningen och har förts till sjukhus för vidare kontroll.

Första beskedet är dock att allt är bra med mittfältaren. 

- Att han segnade ner är väl att ta i, men han blev yr och behövde lägga sig ner, och vi kollar upp det givetivs, men allt verkade bra utifrån ett medicinskt perspektiv när han var inne, men vi kollar givetvis upp det på sjukhus, så det inte är något annat. Men det blir alltid otäckt och spelare och ledare blev skärrade, då det varit några otäcka incidenter, men han var med oss. Förhoppningsvis är det lugnt, säger Rydström. 

Så han är på sjukhuset?
- Vi måste kolla upp det såklart, oavsett. Men jag pratade med vår fysio och alla värden såg bra ut, fortsätter han. 

Rydström menar därmed att det var lite speciellt att fortsätta träningen. 

Annons

- Det blir alltid lite så, fotbollen blir rätt underordnad och det märktes på dem, men samtidigt säkerställde vi att "AC" var okej. Annars hade vi inte kunnat fortsätta. 

32-åringen är den här säsongen noterad för ett mål och en assist i allsvenskan.

Publicerad 2023-05-24 kl 13:46

"JUST NU: Allsvenskan” - din dagliga nyhetspodd om Allsvenskan

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto