POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Christiansen spelklar efter skadan: ”Ville spela i söndags”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

För ett halvår sedan fick Anders Christiansen en lårmuskelskada och har saknats sedan dess. Dansken  hade i dag sin första ordentliga träning på ett halvår, och är nära en comeback.
- Frågar du mig så är jag redo, säger han till Fotbollskanalen.

Anders Christiansen fick en skada i lårmuskeln mot Helsingborgs IF för ett halvår sedan, den 15:e september. Idag kunde han för första gången träna för fullt ihop med resten av laget. Till Fotbollskanalen säger han att han gärna spelar mot Jönköpings Södra på lördag. 

- Jag ville spela i söndags mot Rosenborg, så det får du fråga coach och fysen om. De bestämmer när jag ska spela, men frågar du mig så är jag redo.

Magnus Pehrsson hade ursprungligen räknat med att ha Christiansen i spelduglig skick på träningslägret nästa vecka, men han öppnar för att använda "AC" tidigare än så.

- Det är jätteroligt att höra, trots att han blev så trött idag.

- Han är huvudpersonen såklart, ihop med medicinska teamet, för hur det här veckan ska se ut. Men får jag klartecken från honom och det medicinska teamet ger jag gärna honom minuter i helgen också.

- Så länge vi gör det i säker form, det är den frågan jag kommer att ställa, men det är jättekul om han kan få... Det kanske handlar om 15 minuter, någonting i alla fall. Det hade varit fantastiskt som en bonus.

Huvudpersonen själv säger att benen blev trötta och lungorna "inte är 100 procent", men han kände ändå att han var nära att kunna gå för fullt. Nu återstår det att se hur kroppen reagerar.

- Jag är trött nu, det är först i morgon som man får känningarna. Det känns riktigt bra. Jag märkte inte något av min baksida.

- Bra första dag på jobbet.

Du har inga känningar?
- Jodå, jag har känningar överallt men inte på baksidan.

På tisdagens träning var det endast tio utespelare och tre målvakter på plats, resten vilade. Positiva besked var att även Erik Andersson, korsbandsskadad i augusti, kunde vara med i de flesta av träningsmomenten och Alexander Jeremejeff var tillbaka efter sjukdom.

Publicerad 2017-03-07 kl 12:52
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå