Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Christiansens återkomst närmar sig: "Vi vänder på varje sten"

Allsvenskan

MALMÖ. Anders Christiansens är aktuell för spel mot Helsingborgs IF. 
För Oscar Lewickis del är en återkomst längre bort.
- Vi vill inte forcera fram hans comeback, säger Malmö FF-tränaren Milos Milojevic.  

Foto: Bildbyrån.

Lagkaptenen Anders Christiansen missade allt spel förra månaden sedan han fått en känning i baksida lår mot IFK Göteborg. Dansken har inte kunnat träna för fullt efter uppehållet heller, men är aktuell för en plats i truppen i måndagens möte med Helsingborgs IF. Bara Oscar Lewicki och den långtidsskadade Adi Nalic är helt borträknade.  

- Det är två som inte tränar och som inte är tillgängliga. Alla andra är redo. Det som är bra är att vi spelar en ny match fyra dagar senare, så det finns en möjlighet att kanske rotera och ha en fräschhet i truppen i båda matcherna, säger tränaren Milos Milojevic.  

ANNONS

Lewickis återkommande skadeproblem har varit ett bekymmer för MFF. Mittfältsankaret byttes ut tidigt i den näst senaste matchen, cupfinalen mot Hammarby, och tränar fortfarande individuellt. Milojevic är osäker på skadeprognosen i Lewickis fall.  

- Det är svårt att förutspå, vi vill inte forcera fram hans comeback. Utan när han är tillbaka så vill vi att han ska kunna spela tio matcher i rad, säger Milojevic.  

Anders Christiansen utvecklar sin situation: 

- Det känns bra, går efter planen. Det är skönt att vara på benen igen, säger Christiansen.  

Hur bedömer du chanserna att spela i morgon? 
- Vi får se. Nu har jag tränat med laget den här veckan - det är klart att vi har en ambition om att vi ska gå hela vägen i Europa också. Från och med i morgon har vi 34 matcher framför oss, plus en cupmatch kanske med, så det blir otroligt intensivt. Det är det man ska väga in - ska man ta en minsta risk och bara köra på, eller ska man ta det lite mer “safe” en eller två dagar, eller en eller två matcher? Jag känner mig redo, men det är mer hur redo jag är? I och med att det är så länge sedan jag spelade. Vi tar det en dag i taget och utvärderar under tiden.  

ANNONS

Milojevic har tidigare sagt att en spelare med “AC:s” intensitet i spelet får räkna med ungefär 30 av 45 matcher på en säsong. Christiansen säger att bilden han fått som skadedrabbad förstärkts under det senaste året, men framhäver att det varit tre mindre muskelskador och ingen allvarlig. Enligt MFF:s fysavdelning har han inte varit mer skadad jämfört med hans tidigare år i klubben.  

- Jag vill gärna spela mer. Jag har inte de exakta siffrorna, men kollar man de senaste två säsongerna så når jag runt 30 matcher. Det är klart att den här hösten blir ännu mer intensiv än vad den varit tidigare, i och med att vi bara har ett uppehåll. Den blir extremt intensiv utan de vanliga uppehållen, men jag vill hellre spela 40 än 30 matcher, säger Anders Christiansen.  

Känner du att det är något du måste förändra? 

ANNONS
- Jag tänker hela tiden och har också ändrat nu här, med ett specifikt gympass för mig och min baksida. Så får vi se om det blir bättre, sedan finns det något vi gjort om i kosten också, eller i livsmönstret som man också försöker hitta något som är bättre. Vi försöker att vända på varje sten om det finns något vi kan göra bättre. Sedan är det också något man ska se upp för att överanalysera. När vi spelar vår intensiva fotboll ger vi allt vad vi kan, så det vore konstigt om man inte fick någon skada. Genetik spelar också in, så vi försöker att vända på varje sten och ta hand om oss själva på bästa sätt, så får vi se hur många matcher det blir.  
Publicerad 2022-06-26 kl 14:38

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto