Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Colak har lämnat - då tror Abubakari att han får sitt genombrott: "Jag är redo"

Allsvenskan

MARBELLA. Förra året var Antonio Colak given som anfallare.
Nu har han lämnat - då tror Malik Abubakari på ett genombrott.
- Jag är redo och tror på mig själv, säger han till Fotbollskanalen.

1:24
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en intervju med MFF-tränaren Milos Milojevic i spelaren ovan.

Malmö FF tränar på en av planerna på anläggningen Dama de Noche i Puerto Banus. Nye tränaren Milos Milojevic har lagt upp ett pass med nästan enbart spelövningar.

Det är hög intensitet och det är en spelare som gör mål efter mål. Och flera gånger som han gör det så jublar assisterande tränaren Jeffrey Aubynn på ett sätt som att han är imponerad av avsluten.

Spelaren som gör mål efter mål är Malik Abubakari.

I somras skrev han på för Malmö FF, men lyckades inte ta en startplats. Den hade Antonio Colak redan lagt beslag på.

I allsvenskan blev det fem starter och tio inhopp med facit tre mål och en assist.

ANNONS

- Jag är ändå nöjd med förra året. Jag fick inte så mycket speltid, men varje minut jag fick så gjorde jag allt för min klubb. Det var det viktigaste, säger han efter träningen.

- Jag är glad över att jag var en del av en väldigt stark grupp som är bäst i Sverige och det var fantastiskt att jag fick vinna min första titel. Nu ser jag fram emot den kommande säsongen.

Antonio Colak har lämnat Malmö FF och klubben har inte värvat någon ny anfallare.

- Det viktigaste är laget och vad jag kan ge laget för att vinna. Jag är inte här för att tävla mot mina lagkamrater. Men det är klart att alla vill spela och vinna. Det viktigaste för mig är att utvecklas och att bli en toppspelare. Jag jobbar hårt för det, säger han och fortsätter:

- Det är klart att det hade varit fantastiskt om jag får mycket speltid så att jag kan visa mina kvaliteter och hjälpa mitt lag och att få våra fans att le. Det är vad jag vill. Men om det inte blir så då kommer jag alltid att vara redo om tränaren byter in mig i andra halvlek. Jag vet att jag har bra kvaliteter och att jag kan göra mitt lag bättre. Colak var här innan jag kom till klubben och det var han som startade, och nu känns det väldigt bra när jag är med laget från början på året och får vara med om en försäsong med en ny tränare.

ANNONS

Abubakari hoppas att han får chansen av Milos Milojevic. Om han får det så tror han på ett genombrott.

- Ja, absolut. Jag tvivlar inte på mig själv. Om han startar med mig så vet jag vad jag kan. Jag är redo och tror på mig själv. Jag känner mig stark och säker, säger han.

Har du några personliga målsättningar i år?
- Alla har mål. Jag vill vinna allsvenskan igen. Jag vill vara en viktig del av klubben. Jag vill att vi tar oss till Champions League. Jag vill göra många mål och assist. Spela mycket.

Har du pratat med Milos om hur han ser på dig?
- Absolut. Han uppmuntrar mig hela tiden och förklarar vad jag ska göra och vad jag inte ska göra. Han vet vilka kvaliteter jag har. Han var ju tränare i ett annat lag som vi mötte, och då såg han mig. Så han vet hur jag är. Nu jobbar jag hårt för att anpassa mig till så som han vill ha det här. Han är en bra och aggressiv tränare. Jag gillar aggressiva tränare. Han pushar alla i laget. Han vill att vi ska framåt och ha hög intensitet. Det även så som jag vill spela.

ANNONS
Publicerad 2022-02-09 kl 09:05

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto