Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Colak tror på en MFF-fortsättning: "Jag är väldigt optimistisk"

Allsvenskan 2021-12-01 kl 18:05

MALMÖ. Två matcher till, sedan går Antonio Colaks lån i Malmö FF ut.
Klubben jobbar hårt för att lösa en fortsättning.
- Alla parter vill att vi ska ta över honom permanent, säger sportchefen Daniel Andersson till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

28-åringen har varit en stor succé i MFF-anfallet under året. Med 19 mål i alla turneringar är han klubbens bästa målskytt, dessutom har Antonio Colak tagits ut i den kroatiska landslagstruppen i två av tre höstsamlingar.  

Han ägs dock av grekiska Paok och låneavtalet går ut efter säsongen. Två matcher återstår för MFF: guldavgörandet hemma mot Halmstad på lördag och Champions League-avslutningen i Turin mot Juventus nästa vecka.  

- Jag tror och hoppas så klart att det inte blir den sista hemmamatchen i Malmötröjan. Jag gillar att spela för de här färgerna och hoppas fortsätta göra det. Jag tänker inte så mycket på att det kan vara den sista, säger Antonio Colak.  

ANNONS

Paok:s utköpsklausul sägs ligga på 30 miljoner kronor, vilket vore en rekordsumma för en allsvensk klubb. Colak får frågan om hur han ser på framtiden:  

- Den bästa att fråga är Daniel (Andersson, sportchef). Vi är i stora förhandlingar så klart och löser saker - vi får se. Jag hoppas att det blir så här och jag är också väldigt optimistisk och positiv, vi pratade om det. Jag tror att det blir så också. Fortfarande har vi ingen press på oss och jag tror att alla vill att det ska lösas så snabbt som möjligt. Men vissa saker kan du inte påverka, så vi behöver vänta och hoppas på ett lyckligt slut.  

- Jag har sagt att jag vill stanna här och det är därför vi förhandlar och försöker lösa allt, säger Colak.  

Den blivande sportdirektören i MFF är även han optimistisk.  

ANNONS

Var har ni varandra i förhandlingarna?  
- Vi har haft bra samtal hela vägen. Vi är tydliga med att vi vill ha kvar honom och han vill vara kvar - sedan är det en helhet som ska gå ihop. Det är egentligen där vi är, vi kommer närmare varandra men är inte riktigt där, säger Daniel Andersson. 

Du har tidigare sagt att det kan bli ett lån även nästa år såväl som en permanent lösning. Är båda alternativen fortfarande aktuella?  
- Det är väl klart att båda är aktuella ändå. Alla parter vill att vi ska ta över honom permanent. Sedan om inte det går får man titta på en annan lösning. Utgångspunkten är egentligen att alla vill samma sak - sedan ska vi bara se om vi får ihop det. 

Colak har tidigare vunnit den kroatiska cupen två gånger med Rijeka, där han också vann skytteligatiteln i Kroatien säsongen 2019/29.  

ANNONS
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto