Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Cool Hysén inser sin stora betydelse

''Förr eller senare vänder det''. Skadade Tobias Hysén fruktar inte det minsta en kris för Blåvitt. Men samtidigt inser han att IFK inte har råd med en långtidsskada på honom själv.

För ett IFK Göteborg som redan är åtta poäng i från toppen finns flera problem, där det kanske största är beroendet till just Tobias Hysén.
Ett problem han inte vill avdramatisera bara för att det handlar om honom själv.

- Det är väl mycket symboliskt. Men klart att en spelare som gör många mål behövs för ett lag som har problem, säger Tobias Hysén till FotbollDirekt.se.

- Så är det ju alltid och det säger jag inte bara för att det handlar om mig, fortsätter han.

Men orolig är han inte.
Inledningen i fjol är inte alls olik årets.
Men det får likväl inte ta för lång tid innan det rättar till sig. Här är det sann kåranda som måste till. Svackan får helt enkelt inte underskattas.

- Vi måste vara mentalt starka och får absolut inte tro att det här löser sig självt. Det är självförtroende-bitar det handlar om som att vi lämnar i från oss bollen lite för lätt och överhuvudtaget varit för medelmåttiga.

- Förr eller senare vänder det. Så bra spelare har vi. Vi har ett lika bra lag som förra året men samtidigt måste vi se till att vända det här snabbt, säger Hysén som ändå mest vill lugna och jämföra med förra säsongen:

- Då började vi med tre poäng i tre första matcherna. Men det är klart att vi ändå ska vinna hemmamatcher som mot Djurgården och BP den här säsongen.

Ditt självförtroende efter den här starten?
- För min egen del känns det bara bra. Jag har varit med så länge nu så det krävs mer än så här för att det ska brytas ner.

Det blir ett evigt ältande när det går emot - är det lätt att vilja göra sig oanträffbar för den här typen av intervjuer?

- Klart att man inte vill älta för mycket. Men lika mycket som det är kul att få samtal när det gått bra, lika mycket gäller det ju att vara beredd när det inte går så bra. Folk undrar ju och man vill ju försöka förklara.

Publicerad 2010-04-13 kl 12:37
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons