Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Dahl vill stanna - Laitinen och Poppen lämnar Hammarby

Varken Kristoffer Björklund eller Haris Laitinen får förnyat förtroende i Hammarby. Men Andreas Dahl vill stanna – om klubben satsar stenhårt på uppflyttning.
- Nu gäller det att komma tillbaka direkt, säger han till fotbollskanalen.se.

När mittfältaren flyttade hem till Sverige från danska Nordsjälland var siktet knappast inställt på allsvensk bottenstrid. Miljonvärvningen hade snarare hoppats på att få kämpa om Europaplatserna, vilket också var Bajens målsättning inför säsongen.

- Men nu är det som det är. Jag har varit med om att åka ner med laget och är absolut inställd på att gå upp nästa år, säger Dahl.

Han har inte, vare sig på eget bevåg eller genom, sin agent, börjat leta efter några andra klubbar.

- Sådana tankar har jag överhuvudtaget inte. Man har inte ens fattat vad som hänt ännu.

Informationschefen Urban Rybrink poängterar att det inte heller är så enkelt som att bara bryta ett bindande avtal.

- Vi räknar med att alla som står under kontrakt är med även fortsättningsvis. Sedan, om någon annan klubb visar intresse, får man ta sådana eventuella diskussioner då, säger Rybrink.

Han berättar dock att målvakten Kristoffer ”Poppen” Björklund och mittfältaren Haris Laitinen tackar för sig. Bägge lämnar med all säkerhet Hammarby.

- Man ska aldrig säga kategoriskt att ”så här blir det”. Men vi räknar inte med dem, säger Urban Rybrink.

Orsaken är dels sportslig, dels ekonomisk. Framför allt Laitinen har varit bänkad större delen av 2009 och kostar mycket i form av lön. Enligt Rybrink känns det tråkigt att släppa en spelare som varit Hammarby trogen i många år och har klubben i hjärtat.

- Men om vi bara tittatde på sådana aspekter skulle vi ha 50 spelare i truppen. Det fungerar inte så, säger Rybrink. I ”Poppens” fall har vi ju Rami Shaaban på flerårskontrakt, och unge Johannes Hopf som spelade senast mot Häcken.

Publicerad 2009-11-02 kl 17:28