POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Dahlberg: "Jag har gjort det jag har kunnat"

Mikael Dahlberg och hans Djurgården är i en mycket svår situation i den allsvenska tabellen. Men anfallaren misströstar inte inför avslutningen - tvärtom.

- Vi ska absolut nå kvalplatsen och det känns som om vi har en bra chans att göra det, säger Dahlberg.

Han har ingen fantastiskt bra säsong bakom sig och har inte gjort något enda mål den här säsongen.
- Jag har mest spelat defensiv mittfältare innan jag fick ta klivet upp i anfallet men det är inte lätt att spela på en position man knappt fått träna på. Jag tycker ändå att jag har gjort en bra säsong efter förutsättningarna och känner att jag har gjort vad jag har kunnat, säger Dahlberg.

Ni har haft svårt på bortaplan den här säsongen och med tanke på att ni möter Häcken borta härnäst är känslan att det mer som den avgörande matchen blir hemma mot Örgryte i omgången därefter?
- I det läget som vi är, känns alla matcher avgörande och som cupfinaler. Men vi ska göra allt vi kan för att greja kvalplatsen. Samtidigt har vi inte tagit de chanser vi har fått och det måste vi bara göra i fortsättningen, säger Dahlberg.

November närmar sig med allt kyligare klimat och precis som i våra - svårspelade planer. Dahlberg ser ändå fram emot avgörandet.
- Det känns som om vi har ork att klara av ett kval, det ska inte vara några problem om det går så långt. Och nu är det som det är med spel in i november.

Hur ser du på den turbulens som har varit kring klubben den senaste tiden?
- Det har varit mycket som har hänt ovanför våra huvuden och man försöker koppla bort det så mycket man kan. Alltid när det går dåligt kommer det kritik och i synnerhet när en förening som Djurgården inte presterar blir det extra kritik. Men jag tror och hoppas att vi fixar det här. Det måste vi göra.

Publicerad 2009-10-13 kl 15:35
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå