Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Dahlin in, Wiland ut i Malmö FF: ”Har med hans familjesituation att göra”

Allsvenskan

MALMÖ. Magnus Pehrsson har fått en målvaktsrockad i Malmö FF, efter att Johan Dahlin blivit tillgänglig och Johan Wiland ville bo närmare familjen.
- Jag betvivlar inte att Wiland hade kunnat fortsätta något år till, men hur optimalt blir det för båda parter?, säger Pehrsson till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Mitt i SM-guldstriden valde Malmö FF att byta målvakt. Johan Wiland såldes idag till Hammarby och Johan Dahlin kom in för några veckor sedan. Tränaren Magnus Pehrsson förklarar hur MFF tänkte.

- Möjligheten med Dahlin dök upp för en tid sedan, och vi kände att det var en väldigt bra val för oss framåt. En spelare som ville tillbaka till MFF och spela här. Sedan visste vi om Wilands situation.

- Han har gjort det otroligt bra. Det har inget med hans prestationer att göra, utan hans familjesituation. Jag betvivlar inte att han hade kunnat fortsätta något år till, men hur optimalt blir det för båda parter? För hans skull rent socialt klara av att vara ifrån familjen så mycket, och för vår del att göra lite eftergifter för att det ska fungera. Man får väga det där, och när Dahlin kom in kändes det ”kommer någon redan i sommar och vill köpa Wiland så är vi redo för det”.

ANNONS

- Vi har blivit av med en väldigt bra målvakt, men vi fick en väldigt bra några veckor tidigare. Vi har gjort det på ett smidigt och bra sätt.

Dahlin är uttagen till matchtruppen mot Gif Sundsvall på lördagen, och även om Pehrsson inte ville säga vem som står av Dahlin och Fredrik Andersson så är Dahlin favorit. Dahlin själv pratar om att det lär krävas en anpassningsperiod.

- Det är ett helt nytt lag sedan jag var här sist.

- Det är den största skillnaden. Man skapar relationer, man vet hur den andra rör sig och vad den andra gör. Det är inget man bara knäpper med fingrarna, det är klart det tar tid.

Dahlins senaste A-lagsmatch var för Midtjylland den 1:a juni, och har efter det endast spelat en U21-match för MFF. Han ser sig dock som redo att starta nu, framför allt eftersom det inte finns något annat sätt att göra sig redo.
ANNONS

- Relationer, avstånd, sådana grejer med tajming. Det är det man tappar när man inte spelar matcher.

Det är framför allt målvaktstränaren Jonnie Fedel som arbetar med Dahlin, även om Pehrsson idag pratade med Dahlin om ett par specifika taktiska situationer. Dahlin är också en delvis förändrad målvaktstyp jämfört med sin senaste tid i MFF.

- Fotbollen går snabbare och snabbare, och som målvakt är det man behöver man tid. Det gäller att förflytta sig så lite som möjligt och hitta positionen snabbast möjligt. Jag har kanske rört mig för mycket innan.

Pehrsson vill så ofta som möjligt ha tre målvakter i träning. Den tredje målvakten ska nu vara Mathias Nilsson från U19-laget, som även tränade mycket med A-laget i våras. Även Jakob Tånnander, utlånad till Österlen, kommer vara med under enstaka träningar.

ANNONS

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-07-28 kl 20:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto