Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Dahlins mål - slå Ravellis rekord: "Självklart siktar jag på det"

Allsvenskan

MALMÖ. Ny målvaktskonkurrens i Malmö FF, men Johan Dahlins ambition förblir likadan.
Efter karriärens sjätte SM-guld jagar han Thomas Ravellis rekordnotering.
- Då ringde det en klocka, att det inte är så långt bort, säger Dahlin till Fotbollskanalen.  

1:15
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Malmö FF:s målvaktsuppsättning är förändrad i grunden. Två av de yngre målvakterna har lämnat på lån, Mathias Nilsson är tillbaka från Öster, och så märks tappet av Ismael Diawara till AIK.  

En målvakt och vän som förstakeepern Johan Dahlin kom nära, som i sin tur ersattes av Ricardo Friedrich från Kalmar FF. Chefstränaren Henrik Rydström kallar den nya målvaktsduon för allsvenskans bästa, men vet inte i nuläget vem som är förstamålvakt mellan Dahlin och Friedrich.  

Dahlin har inlett sin 13:e säsong i Skåneklubben och lägger ingen större vikt vid den nya målvaktskonkurrensen.  

- Jag tänker inte annorlunda än vad jag gjort under andra säsonger. Det var samma sak förra året när vi gick in i januari, jag ser likadant på det i år som jag alltid gjort. Jag har inte ändrat mitt tankesätt, säger han till Fotbollskanalen. 

Annons

- Man går in i varje säsong för att bli bättre och det gör jag fortfarande. Sedan vem som är här, om det är Ricardo, “Ismo”, Melker (Ellborg) eller “Tigge” (Nilsson) - man ändrar inte sitt tankesätt eller träningssätt bara för att det kommer en ny spelare. Inte jag i alla fall. 

Fjolårets SM-guld var 37-åringens sjätte i Malmö, samma antal som Erdal Rakip samt klubblegendarerna Bosse Larsson och Krister Kristensson har i MFF. Dahlin, som har ett år kvar på kontraktet, nöjer sig dock inte med sex stycken SM-guld.  

- Jag har faktiskt inte tänkt över det så mycket. Jag fick höra det av någon journalist när vi tog det. Det finns ju spelare som har fler, så just nu är det väl det jag tänker på, att man skulle vilja nå upp dit. Ravelli (Thomas) har väl åtta? Det är kanske det man får sätta som mål då, så får vi se vad som väntar, säger han.  

Annons

Det är litet delmål i karriären då?  
- Det har man kanske satt nu i så fall hehe. Det var inget jag hade innan. Men när journalisten sa det så ringde det ändå en klocka, att det inte är så långt bort. Självklart siktar jag på det. 

Johan Dahlin är noterad för 338 matcher under hans två sejourer i Malmö FF. Han har även representerat Trelleborgs FF, norska Lyn, Gençlerbirliği i Turkiet och danska FC Midtjylland.  

Publicerad 2024-01-13 kl 08:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto