Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Dalkurd drog sig ur övergång - nu går fallet upp i domstol

Allsvenskan

Avtalen var undertecknade – men Dalkurd drog sig ur.
Nu går fallet med klubben och det tilltänkta nyförvärvet Nicolás Bertocchi upp i domstol, det rapporterar UNT.

Foto: Bildbyrån

Fotbollskanalen har tidigare rapporterat om turerna med Dalkurd och den argentinske mittfältaren Nicolás Bertocchi. I februari i år avslöjade Fotbollskanalen att Uppsala-klubben var nära att värva spelaren. Avtal mellan parterna skrevs under, men Dalkurd ångrade sig senare.

I en intervju gick Bertocchi hårt åt klubbens agerande.

- Jag mår inte bra över detta. Jag har en familj, en dotter som jag måste försörja och räkningar som ska betalas. Jag har spelat professionell fotboll sedan jag var 18 år och trodde faktiskt inte att sådant här kunde hända, sa han till Fotbollskanalen vid tillfället.

ANNONS

I april blev det klart att Bertocchi stämde Dalkurd, men sedan dess har det varit tyst om fallet. Nu rapporterar UNT att parterna kommer att kallas till en muntlig förberedelse vid Uppsala Tingsrätt i mitten på november. Då kan domaren välja att lägga ner fallet, söka förlikning eller driva det till huvudförhandling i tingsrätten. En muntlig förberedelse kan pågå under flera tillfällen.

Fotbollskanalen har tidigare kunnat visa avtalet mellan Dalkurd och Bertocchi och där framgår det att argentinaren skulle få en lön på 60 000 kronor i månaden under 2018 och 90 000 kronor i månaden under 2019. Bertocchi skulle också få en sign on-bonus på 500 000 kronor som skulle betalas senast den 28 februari och det fanns också stipulerat bonusar för Europa-spel.

Spelaren kräver nu Dalkurd på den ersättning han skulle ha fått, upp till 21 månadslöner. Klubben menar dock att avtalet inte är giltigt.

ANNONS
Publicerad 2018-10-09 kl 17:04

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto