POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Dalkurd förhandlar med Junad igen: "Förs en god dialog"

Foto: Bildbyrån.

Dalkurd och Kawa Junad gick skilda vägar efter meningsskiljaktigheter.
Enligt klubben finns inga hard feelings – och samarbetet kan tas upp igen.
”… förhandlingar sker om att fortsätta samarbetet men under andra omständigheter.”, skriver klubben på sin hemsida.

Tidigare under året valde Kawa Junad, ägare av 49 procent i Dalkurd och en stor finansiär till klubben, att avsluta sina åtaganden. Parterna var inte överens om hur klubben skulle styras. Junad gick i en intervju med Aftonbladet ut med kritik mot klubbledningen – och Dalkurd svarade med att i sin tur kritisera Junad i ett uttalande på sin hemsida.

”Som framgått av Kawa Junads påståenden i media har han missuppfattat sin roll som investerare och minoritetsägare i Dalkurd AB.”, skrev Dalkurd.

Under måndagen skriver klubben på sin hemsida att stridsyxan är begravd och att parterna för samtal om ett eventuellt samarbete i framtiden. På hemsidan går att läsa:

”Dalkurd vill poängtera att det förs en god dialog med Kawa Junad och att förhandlingar sker om att fortsätta samarbetet men under andra omständigheter. Dalkurd vill återigen klargöra att vi är oerhört tacksamma för Kawa Junads hjälp, trots att det har funnits en del oenigheter i det förflutna.”

Det faktum att Junads pengar slutade att pumpas in i klubben har inneburit en annan ekonomisk verklighet för Dalkurd. Ett faktum som sportchefen Adil Kizil inte gjort någon hemlighet av.

- Plötsligt gick vi back nästan tre miljoner i månaden, med mindre än 100 000 på kontot. Innan året var slut behövde vi få fram över 20 miljoner, och inom 30–35 dagar skulle både lönerna och skatterna betalas. Ifall vi inte gjorde det skulle spelarna ha rätt att bryta sina kontrakt. Vi hade en månad på oss att rädda klubben. Hade vi inte klarat det så hade Dalkurd upphört att existera, sa Kizil nyligen, i en intervju med Aftonbladet.

Publicerad 2018-09-03 kl 18:17
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå