POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Daniel Sjölund ställs mot Atletico Madrid

I juni kommer det spanska stjärnlaget till Atletico Madrid till Åland för att spela en träningsmatch mot IFK Mariehamn. Då kommer två allsvenska spelare att representera det finska laget.

Det är en till synes omöjlig uppgift på pappret för ålänningnarna som ska göra upp mot spelare som Diego Forlan, Sergio Agero och Simao Sabrosa. För att förbättra sina chanser har öns stolthet kallat in allsvenska stjärnan Daniel Sjölund från Djurgården samt Örebro SK:s Tommy Wirtanen.

Bägge spelarna som är uppväxta på Åland ser det som en ära att få representera sin forna klubb i en match mot ett lag fullt av superstjärnor.
- De här spelarna har gjort otroligt mycket för IFK och vi ville visa vår uppskattning genom att bjuda in dem till Atletico Madrid-matchen, säger IFKs klubbdirektör Peter Mattsson till Ålandstidningen.

Tommy Wirtanen, som värvades inför säsongen till Örebro SK, fick tränaren Sixten Boströms godkännande till matchen på ett villkor:
- Jag frågade Sixten om det var okej och han sa "bara du inte skadar dig". Jag frågade räknar med att spela ungefär en halvlek, säger Wirtanen till NA.

Wirtanan var även tvungen att avge ett annat löfte inför matchen i sommar till lagkamraten i ÖSK Roni Porokara.
- Jag har lovat Roni Porokara att ta Forláns tröja efter matchen. Det blir huvuduppdraget, säger han med ett skratt.

Publicerad 2009-05-23 kl 11:45
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå