POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
8v

Danielson om agentens ilska mot Janne Andersson: "Vi har inget samarbete längre"

Marcus Danielson blev inte uttagen i truppen inför EM-kvalet senast.
Något som fick mittbackens agent att gå hårt åt Janne Andersson.
- Jag har pratat med honom och vi har inget samarbete längre, säger Danielson i podcasten Lundh.

Efter en stark säsong i Djurgården var det många som trodde att Marcus Danielson skulle komma med i EM-kvaltruppen. Än mer tilltog spekulationerna efter att Sportbladet fem dagar före Janne Anderssons presskonferens gick ut med att Danielson skulle bli uttagen i truppen. När väl truppen presenterades fanns inte Djurgårdens lagkapten med bland de 24 uttagna spelarna.

- Den blev lite märklig, med tanke på de uppgifter som kom ut kring att jag var med i truppen och att jag blev gratulerad till uttagningen. Det blev lite konstigt och jag försökte tona ner det så mycket jag kunde till alla som hörde av sig. Sedan kom uttagningen och jag var inte med. Det var en speciell eftermiddag där för några veckor sedan, säger Marcus Danielson i podcasten Lundh.

Du sade till Expressens Noa Bachner att ni inte är robotar utan människor och att ni har känslor.
- Ja, speciellt som att det svenska A-landslaget är det största man kan vara med om som svensk. Jag har aldrig varit med tidigare, och nu kom det ut uppgifter om att jag skulle vara med. Det är klart att det påverkade en.

Vet du att du var med i bruttotruppen?
- Jag vet att jag var med i diskussionerna. Men om jag var med i en bruttotrupp eller inte… Jag har inte sett något papper på det i alla fall.

Du har inte hört av förbundskapten Janne Andersson eller assisterande Peter Wettergren?
- Nej, ingenting. Jag känner inte att de behöver det heller.

Djurgårdens fans generellt var arga, din agent var väldigt hård mot Janne Andersson. Hur upplever man det när man är huvudperson men en massa andra kastar sig in?
- Jag gillar inte den uppståndelse som blev. Arash uttalade sig på ett väldigt klumpigt och dåligt sätt, tycker jag. Han är inte min agent heller, vi har inget avtal. Jag har pratat med honom och vi har inget samarbete längre. Sättet han uttryckte sig på kändes klumpigt och det sade jag till honom. Det är så det är.

Såg du landskamperna?
- Ja, jag kollade båda.

Den som var ifrågasatt, Andreas Granqvist, missade en passning och det blev rubriker. Hur ser du på det?
- Ja, han missade en passning, men det är sådant som händer. Jag orsakade en straff mot AIK. Alla gör misstag. Det är sådant som händer i fotbollen. Han är en duktig spelare och det är Janne som tar ut truppen. Jag har inget mer att säga om det egentligen.

Har du fortfarande drömmen om att en gång vara med?
- Ja, självklart.  Det är något som alla vill, representera Sverige. Men det är inte bara upp till mig. Jag ska bara fortsätta prestera i Djurgården, så får vi se vad som händer.

Det blir oavsett en häftig höst, eller hur?
- Ja, verkligen. Det ska bli grymt roligt. Det är en av anledningarna till att jag ville spela i Djurgården, att kunna slåss om titlar. Ett SM-guld hade smakat fint. 

Du har redan tagit en cuptitel.
- Ja, man fick känna på det lite då. Det var kul, men ett SM-guld smäller lite högre.

FAKTA

236 - Marcus Danielson

Avsnitt 236 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Marcus Danielson. Djurgårdens lagkapten talar om klubbens sportsliga lyft 2019, om det nya tränarparets tydliga ramar, om guldjakten, om snacket om derbyspöket och om skiftet i klubben när de stora stjärnorna försvunnit.

Mittbacken berättar om varför han förlängde kontraktet över 2022, om att Danmark och Norge inte lockar, om den långa vägen fram till att bli en av allsvenskans bästa spelare, om det svåra att synas i Sundsvall, om betydelsen att vara lagkapten i Djurgården och om värdet av att han något annat att göra vid sidan om fotbollen.

Dessutom talar Danielson om drömmen om en plats i landslaget, om det jobbiga med att alla gratulerade honom till en landslagsplats efter mediauppgifter att han var uttagen och om reaktionen när hans agent gick hårt åt Janne Andersson.

Publicerad 2019-09-16 kl 07:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå