Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Dansk tidning: Bajen i konflikt med Ålborg - och så mycket betalar de för Cifuentes

Allsvenskan 2022-01-13 kl 11:33

Hammarby och Marti Cifuentes är i konflikt med Ålborg om hur tränarens avtal med den danska klubben ska tolkas, enligt Ekstra bladet.
Nu pågår en kamp mellan klubbarna.

Foto: Bildbyrån

Jesper Jansson och Marti Cifuentes.

Under onsdagen presenterades Marti Cifuentes som ny huvudtränare för Hammarbys herrlag. På sin hemsida skrev Bajen att han kommer ansluta till klubben "så fort som möjligt". Men Ålborg, klubben som Cifuentes köps loss från, meddelade samtidigt att spanjoren lämnar Danmark först den 1 mars.

Nu skriver Ekstra bladet att det bakom stängda dörrar pågår en dramatisk kamp mellan Hammarby/Cifuentes och Ålborg.

Tidningen skriver exempelvis:

"Att Hammarby offentliggör en anställning av en huvudtränare utan ett avtalat startdatum gör Marti Cifuentes värdelös för Ålborg i en viktig uppstartsfas".

Enligt Ekstra bladet är parterna oense om hur Cifuentes avtal med Ålborg ska tolkas juridiskt. Tidningen uppger att den utköpsklausul som Bajen aktiverat ligger på 250 000 euro (drygt 2,5 miljoner kronor), men förutsättningarna för att kunna utnyttja den ska Ålborg och Hammarby ha olika syn kring.

ANNONS

Den danska klubben ska hävda att den uppsägningstid som man hävdar att Cifuentes har inskrivet i sitt avtal inte kan övertrumfas av utköpsklausulen - och därför sägs Ålborg nu försöka klämma ur ytterligare ersättning från Hammarby för att släppa sin tränare i förtid.

Ekstra bladet beskriver det som att Hammarby "pressade igenom ett offentliggörande" efter att klubbarna inte nått en överenskommelse om startdatumet för Cifuentes.

Hammarbys sportchef, Jesper Jansson, sa följande till Fotbollskanalen under onsdagen:

- Vi hoppas givetvis att han ska kunna komma tidigare. Det är en dialog vi har med Ålborg. Det viktigaste för oss var att få klart med en ny huvudtränare så att vi kan planera efter det. Nu väljer vi att gå efter en tränare med kontrakt och då får vi respektera hans avtal, vilket både vi och Marti kommer att göra.

ANNONS

Vad gör ni för att få loss honom tidigare?
- Vi har nyligen suttit i samma situation (med en tränare, Milos Milojevic, under kontrakt som jagats av en annan klubb), så för oss är det väldigt viktigt att vi visar respekt för Ålborg och deras process. De är mitt inne i säsongen. Det handlar om att komma överens om en lösning. Det finns en del parametrar mellan klubbarna, men också mellan Ålborg och Marti som behöver lösas.

Hur ser du på att ni riskerar att stå utan huvudtränare när svenska cupen startar?
- Nu hamnade vi i en situation där vi fick söka efter en ny huvudtränare. Det var inte det vi hade planerat. I en optimal värld hade vi inte suttit i den här situationen, så kan man säga. Men för oss var det viktigt att välja en tränare som vi tror kan driva Hammarby framåt.

Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto