Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Därför kan MFF sälja skyttekungen - haft svårt att passa in i gruppen

Foto: TT

Vidar Örn Kjartansson är på väg till Maccabi Tel Aviv.
Malmö FF kan tänka sig att sälja skyttekungen för att han har haft svårt att passa in i gruppen.

På måndagen skrev israelisk media att Maccabi Tel Aviv lagt ett bud på 3,5 miljoner euro på Vidar Örn Kjartansson och att anfallaren befann sig i Israel för att göra klart övergången, något hans agent också bekräftade. 

Det betyder att Malmö FF är på väg att sälja sin skyttekung som leder den allsvenska skytteligan på 14 mål - mitt i en brinnande guldstrid.

Uppgifter till Fotbollskanalen gör gällande att Kjartansson har haft svårt att passa in i gruppen och mest kommunicerat med landsmannen Kari Arnarson. Det har underlättat för Daniel Andersson att ta beslut att försöka sälja honom.

Flera olika källor har uppgett för Fotbollskanalen att Kjartansson inte varit särskilt smidig socialt inom laget och att han haft svårt att passa in. Att han tydligt visat sitt missnöje när tränaren Allan Kuhn bytt ut honom, senast mot Jönköping på hemmaplan, har inte stärkt hans position bland medspelarna i klubben.

MFF:s sportchef Daniel Andersson värvade islänningen i vintras då han lämnade Kina efter blott ett år. Förutom tiden i moderklubben Selfoss så har Kjartansson enbart stannat en säsong i sina klubbar. Innan tiden i Kina hade han spelat ett år i norska Vålerengen.

När han skrev på för Malmö FF ville han inte tala om flyttplaner:

- Tänker inte alls på det nu, tänker bara på att komma i form och hjälpa laget och sedan vet man inte vad som händer om man spelar bra. Det hade stört mig att tänka på det nu även om jag drömmer om att i framtiden spela i en stor liga, sa han till Fotbollskanalen under träningslägret i Dubai.

Kjartansson skrev ett treårskontrakt med Malmö FF som uppgavs ha köpt honom för tre miljoner kronor och ska ha gett honom bonus på åtta miljoner för att skriva på. Även om islänningen var noga med att pengar inte styrde hans val:

- Jag hade många olika val; att gå på lån eller klubbar som ville köpa mig och det var både stora och små klubbar i Turkiet, Holland och i andra länder. När jag såg på helheten så var Malmö det mest lockande alternativet. Jag ville inte gå på lån, det kan sluta på olika vis när man kommer in mitt i säsongen och det bara är 15 matcher kvar och så kan man bli skadad efter några matcher. Det är bättre för mig att veta vad som gäller i framtiden. Malmö ville köpa mig direkt och ge mig ett treårskontrakt och det passade mig.

- Jag hade kunnat tjäna mer pengar i andra klubbar, men det var inte vad jag tänkte på i första hand. Givetvis vill jag ha ett bra kontrakt och det är en faktor men Malmö var inte det kontrakt som gav mest pengar.

Kjartansson själv dementerar via Twitter att han ska ha haft svårigheter att passa in i gruppen.

"Min relation med mina lagkamrater var perfekt och atmosfären i omklädningsrummet på topp".

Publicerad 2016-08-30 kl 07:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons