POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Därför kan Omotoyossi-övergången spricka: "Registrerades som amatör"

Swansea registrerade Razak Omotoyossi som amatör. Då kan Fifa stoppa honom från spel i Gais.
- Det kan bli ett problem, säger sportchefen Mats Persson till fotbollskanalen.se.

Gais gjorde klart med Razak Omotoyossi innan transferfönstret var stängt, i tron att hans senaste klubb var Metz i Frankrike. Men så var inte fallet. Omotoyossi hade nämligen spelat en träningsmatch med walesiska Championship-klubben Swansea, vilket Gais fick veta efter att transferfönstret hade stängt.

Det innebar att Benin-anfallaren behövde dispens från Fifa för att bli spelklar för Gais i Allsvenskan. Gais skickade in en dispensansökan - som nu har fått avslag av Fifa.

Mats Persson, sportchef i Gais, kommer att skicka in en ny ansökan. Den kan dock också få avslag, eftersom Omotoyossi utan egen vetskap registrerades som en amatör i Swansea.

- Det kan bli ett problem. Jag tror dock inte att det ska falla på det. Jag tror att Fifa kommer acceptera att han är en professionell fotbollsspelare som är utan kontrakt, och därmed kunna få en dispens för att skriva kontrakt med honom utanför transferfönstret.

- I det här läget är han ju arbetslös och bör betraktas som en proffesionell fotbollsspelare som är arbetslös. Bara för att han blivit registrerad som amatör för att spela en testmatch med Swansea gör ju inte att han egentligen är amatör.

Persson berättar att i den första ansökan tog man aldrig hänsyn till Omotoyossis nuvarande situation, utan underkände bara övergången för att den skedde utanför transferfönstret. I en ny ansökan kommer Fifa att titta på helheten, och ta hänsyn till att anfallaren blir klubblös om han inte kan spela för Gais.

Det lär dock ta tid innan Gais skickat in en ny ansökan och Fifa tagit beslut, så något spel den kommande tiden kommer det inte att bli för Omotoyossi.

- Nu spelar vi ju tätt också, lördag och tisdag, så det är väl tveksamt om hinner få honom i spel till någon av de matcherna, avslutar Persson.

Publicerad 2011-04-15 kl 15:49
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå