Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Datum för omspelet dröjer - förbundet vill ha in fler åsikter

Allsvenskan

I dag skulle fotbollförbundet ha hittat ett datum för omspelet mellan Djurgården och Malmö. Men beskedet dröjer.
- Det är ett par faktorer som vi inte fått utrett, säger kommitténs ordförande Gerhard Sager till TT.

Malmös späckade höstschema med spel i allsvenskan och Europa league gör det svårt att hitta ett nytt datum för matchen som avbröts den 30 juli. Som en sista utväg kan förbundet tvingas flytta fram hela den sista omgången i allsvenskan från den 23 till 30 oktober.

- Huvudspåret är att hitta ett datum innan dess. Men går inte det så går förbundsstyrelsen in och tar det beslutet, säger Sager.

Skulle matchen läggas in under ordinarie säsong skulle MFF troligen få spela fyra matcher på åtta dagar. Kommittén tar upp frågan igen på onsdag kväll, då man hoppas ha fått in fler yttranden från intresseföreningen Svensk Elitfotboll (Sef).

Annons

Är det hur få dagar det måste gå mellan matcher som är kruxet?

- Det kan vara det. Sedan kan det finnas en del andra krux också. Mer vill jag inte säga.

Fortfarande finns möjligheten att matchen inte blir av alls. MFF har fram till den 19 september på sig att överklaga omspelsdomen till förbundets besvärsnämnd.

Emma Lukins/TT

Publicerad 2011-09-12 kl 19:18

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto