Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Depp i Värnamo-truppen efter nya beskedet: "Tufft att ta in"

Allsvenskan

IFK Värnamo ser ut att få inleda allsvenskan med sju "bortamatcher".
Det påverkar spelartruppen mentalt, medger Victor Larsson.
- Tufft att ta in det här, säger han till Värnamo Nyheter.

Foto: Bildbyrån.

Victor Larsson, till vänster.

På en presskonferens under torsdagen gav Värnamo kommun besked om att Finnvedsvallen väntas vara i spelbart skick först i mitten av maj. Det innebär att IFK Värnamo ser ut att behöva flytta även matcherna mot Halmstads BK (28 april) och BP (12 maj) till en annan ort.

De två tidigare allsvenska hemmamatcherna för Värnamo som flyttats har spelats i Borås, men nu är Stadsparksvallen i Jönköping ett alternativ för klubben.

Hur som helst tar planröran hårt på spelartruppen. I en intervju med Värnamo Nyheter beskriver backkuggen Victor Larsson saken som ”väldigt jobbig” och att den påverkar mentalt. Tidningen benämner spelarna i laget som "i chock".

Annons

- Det är tufft att ta in det här och det är svårt vad man ska säga. Det här känns riktigt, riktigt tufft. Om det nu blir så här. Men någonstans har man anat att det är riktigt stora problem med planen, säger Larsson till Värnamo Nyheter.

Larsson, som var uttagen till landslagets januariturné tidigare i år, känner att det vore bättre att spela i Jönköping än Borås framöver.

- Hellre gräs om det går. Men då behöver vi kunna träna på nån gräsplan här hemma och det finns inte någon sådan heller.

Han säger också:

- Jag tänker på alla kring IFK Värnamo och alla i staden. Vi har ett allsvenskt lag, men det laget spelar aldrig här. Familj och vänner vill komma och titta. Det här känns inte alls bra.

IFK Värnamo står på en poäng efter tre spelade omgångar av årets allsvenska.

Publicerad 2024-04-18 kl 13:11

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto