POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

"Det har varit så mycket frustration"

Kalmars seger mot Häcken kom som en befrielse. I dag medger en av mästarnas berömda veteraner att tankarna på kris varit nära.

- Det var viktigt. Klart att det var viktigt. Det kändes verkligen som en lättnadens suck, utbrister Kalmars Lasse Johansson för FotbollDirekt.se på lördagsmorgonen.

- Det har varit så mycket frustration. Mest för att det inte varit så dåligt som det sett ut. Vi vet ju att vi fortfarande har grundkvaliteter.

En seger i rätt tid för ett Kalmars som annars den senaste tiden allt mer tyngts av krisrubriker. En av kvällstidningarna skrev som exempel inför Häcken-matchen om ett krismöte spelarna haft - utan tränaren Nanne Bergstrand.
Snabb Kalmar-dementi kring det - men smålänningarna har överhuvudtaget varit lovligt media-byte en längre tid.

- Det är klart att det varit lite spänt och vi har insett allvaret. Vi rutinerade spelare har fått skälla till på de yngre.

Har vissa spelare inte tagit tillräckligt med ansvar? - Vi har insett att vi alla måste ta ett större ansvar. Vi har litat för mycket på vårt passningsspel i stället för att mer koncentrera oss på att bara kötta i bollen i boxen.

Det största problemet ser anfallsproblemet ut att vara.
Visst blev det två mål mot Häcken i går - men det satt långt inne med segermålet först i slutsekunderna. Fem mål på sex matcher och tomrummet efter Patrik Ingelsten och Viktor Elm ser med det ännu stort ut.

- Men jag tycker helt ärligt inte att vi behöver nya spelare.

Men var har ni er naturlige målskytt den här säsongen?
- Vi har flera potentiella målskyttar, tycker jag. Abiola Dauda gjort ganska många mål redan förra säsongen som inhoppare. Sedan har vi såna som Mendes och David Elm. Vi har helt enkelt flera namn som kan bli målskyttar.

Med andra ord - om du får betämma - så klarar ni er utan ett etablerat anfallsförvärv?

- Ja, det tycker jag. Det viktiga är att känna att vi har kapacitet i laget och det känner vi att vi har. Och nu när det släppt lite och blivit både mer fokuserat och avslappnat så tror jag det blir lättare.

Publicerad 2009-05-02 kl 12:16
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå