Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Dibba om hemmadebuten i Bajen: "Helt fantastiskt"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Pa Dibba gjorde under måndagen hemmadebut för Hammarby.
- Det var helt fantastiskt. Min pappa var här också, jag tror att han var stolt, säger anfallaren till Fotbollskanalen. 

Nyligen flyttade Pa Dibba hem till Stockholm. Anfallaren lämnade Gif Sundsvall och skrev på för sin gamla klubb, Hammarby. Mot IFK Göteborg för några veckor sedan var Dibba avstängd och därför dröjde det ända till måndagen innan han fick göra debut i den grönvita tröjan på Tele2 Arena.

I den 63:e minuten hoppade 28-åringen in mot Örebro, i en match som slutade 1-1.

- Det var helt fantastiskt (att göra hemmadebut), det var kul. Min pappa var där också, så det gjorde det ännu roligare, säger Dibba.

Var han stolt?
- Ja, det tror jag han blev.

Dibba har sett fram emot hemmadebuten för Hammarby länge. 

- Jag längtade efter att få spela och äntligen har jag fått göra det. Jag visste att det skulle bli fantastiskt. Jag njöt.

Hur kändes det spelmässigt för din del?  
- Jag fick ju några omställningslägen och det är speciellt ett som jag är liten besviken över. Jag kom i duell med Almebäck vid halvplan och där borde jag ha tagit en lite längre touch och kommit in framför honom, men istället gjorde jag så att det blev en löpduell mellan oss. Annars kändes det bra, jag hotade väl i djupled och så. 

Anfallaren var efter matchen besviken över 1-1-resultatet.

- Självklart är det tråkigt när man leder med 1-0 så länge, och släpper in ett mål på det sättet. Det var ett bra skott och det såg ut som att det nästan inte gick att förhindra, men vi kunde ha förhindrat det innan. Vi kunde dödat matchen lite tidigare, slösat lite tid och så. Men det är så det är, man får lära sig av sådana grejer. Det är ändå Örebro vi möter, det är ett bra lag.

Hur har de första veckorna i Hammarby varit annars?
- Det har varit fantastiskt att få komma hit, ja, allting. Att vara runt familjen och spela fotboll samtidigt. Men det är mycket jag behöver komma in i, det är ett nytt spel, det är nya lagkamrater som jag ska lära känna och sådana grejer. Det är en pågående process.

Publicerad 2016-09-13 kl 10:05

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER