POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Dif-basen klarade inte av att se guldmatchen: "Gick runt, runt och runt - som professor Balthazar"

Foto: C More/Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses höjdpunkterna från matchen.

NORRKÖPING. Henrik Berggren klarade inte av att se Djurgårdens guldmatch.
Efter en kvart gick han ner till omklädningsrummet och bara vandrade runt.
- Som professor Balthazar. Runt, runt, runt och runt, säger vd:n till Fotbollskanalen.

Djurgården är svenska mästare, efter att ha spelat 2-2 borta mot IFK Norrköping under lördagen. En poäng krävdes för att säkra guldet och det var alltså vad man fick. Efter att Peking lett med 2-0 en kvart in i matchen.

För många djurgårdare var matchen en nervpärs. En som inte klarade av att se hela matchen är vd:n Henrik Berggren.

- Jag såg fram till Norrköpings 2-0-mål. Sen efter det såg jag ingenting. Jag har gått runt här nere vid omklädningsrummet som professor Balthazar. Runt, runt, runt och runt. Jag har druckit lite vatten. Gått vidare. Sen hörde jag ju när det blev mål. Jag ska kolla på målen sen hem i bussen, berättar Berggren.

Berggren befann sig alltså i katakomberna under läktaren när Djurgården gjorde sina mål.

- Jag hörde det väldigt tydligt i och med att det var många Djurgårdsssupportrar på den här läktaren. Så jag förstod att det var vi som hade gjort mål.

- Jag är speciell. Men det är fler och fler som börjar bli som jag. Erik Berg och jag gick varv efter varv här. Sen gick han ut och ställde sig och tittade lite. Sen kom materialaren, han vågade inte heller vara ute. Han ställde sig och började hålla på med massa nonsensgrejer istället, vek tröjor och sånt.

Vad gjorde du på slutsignalen?
- Jag var i spelargången. Jag kom ut precis när Tommi Vaiho hade bollen i slutet, då visste jag att domaren skulle blåsa. Då vågade jag titta fram. I och med att jag såg att domaren vinkade på Vaiho att han skulle spela på så visste jag att han skulle blåsa.

Berggren är lugn när Fotbollskanalen träffar honom ungefär en timme efter slutsignalen. Då vill han också lyfta fram personalen runt Djurgårdens lag.

- Det är spelarna som gör det här, men jag vill plussa för organisationen som jobbar runt omkring laget. De jobbar hängivet. Det är vårt kansli, vår styrelse som jobbar ideellt, de förtjänar sin del i den här framgången. Jag har ju fått uppleva det här förut men vi har många anställda som har jobbat länge men som inte fått uppleva ett guld. Jag tycker de förtjänar det här så hårt. Det är nästan de människorna som jag är gladast för, på något vis. De är också supportrar i hjärtat. Jag tycker det är så jäkla kul att de får vara med om det här.

Vet du vilka som gjorde mål?
- Ja, det var Karlström och Buya. Det har jag koll på.

Ska du se matchen i efterhand?
- Ja, det ska jag göra. Kanske inte i kväll, men i morgon så.

Publicerad 2019-11-02 kl 17:32
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå