Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

DIF bromsar Mattias Jonson - Portugal-läger i fara

Djurgården tar inga risker med Mattias Jonsons hälskada. Nu kan han stoppas från Portugal-lägret och tvingas vila fram till premiären.

- Han kan missa lägret i Portugal, säger Djurgårdens sjukgymnast Stefan Tanda till FotbollDirekt.se. Effekten av sprutan han tagit ser vi strax innan det är dags för avresa i mitten av mars. Är det inte helt bra då så åker han inte.

- Det kan bli aktuellt för honom att vila fram till premiären. Det viktigaste är att inte stressa så att han ska hålla hela säsongen, fortsätter Tanda.

Hur illa är det det med honom? - Det ser ändå helt okej ut. Han har drabbats av en reaktion i själva stegringen i träningen. Men det är ändå ganska normalt när man inte tränat på så länge som han har gjort.

På vilka grunder fick han ännu en kortison-spruta?

- Han har känt viss smärta så av den anledningen bestämde vi oss för en spruta till för att göra honom spelklar till premiären.

Hur illa är det - med tanke på att han nu tagit två av tre möjliga sprutor på det onda stället?
- Det är riktigt. Han kan inte ta hur många sprutor som helst. Men nu räknar vi med att det här ska räcka. Läkningen går långsamt men som vi ser det så ska skadan kunna bli 100 procent läkt på det här viset - men säker kan man ju aldrig riktigt vara. Men jag är mer hoppfull är orolig.

Ola Gustavsson

Publicerad 2009-02-24 kl 14:07